Поїздка в Дубровник: де смачно поїсти і що побачити

Все про відпочинок у Дубровнику - читайте в нашій статті.

Після проголошення незалежності Хорватії курорт Дубровник став дуже популярним місцем відпочинку. Центр старого міста із середньовічними стінами притягує туристів впродовж цілого літа.

Дубровник довго хотіли загарбати сусідні держави. Лише завдяки утриманню гори Srdj вдалось зупинити загарбників з Туреччини і Венеції.

Із висоти цієї гори можна побачити чисте море і вершини Герцеговини. Потрапити на Srdj можна канатною дорогою. Квиток коштує приблизно 87 кун (один долар дорівнює 5,47 кун). Тут можна побачити історичні артефакти, військовий музей, пише New York Times.

Як зекономити на житлі

Туристам, які хочуть зекономити, радимо знімати житло біля Старого міста або в сусідньому районі Lapad.

Звичайні апартаменти на вулиці Бандурева 1 пропонують від 70 євро. Елітні номери на двох з видом на море будуть коштувати вже від 280 євро.

Де поїсти і чим себе здивувати

Сніданок

Поснідати в Дубровнику можна в багатьох ресторанчиках або кафе. Ідеальним місцем для спостереження за людьми і життям містечка є головна вулиця Старого міста. У цих закладах можна побачити різну публіку: тут місцеві бізнесмени укладають важливі угоди, снідають багаті німецькі родини зі своїми дітьми або п'ють каву балканські чоловіки.

Дубровник / Фото: justmedia.ru

Обід

Після тривалих прогулянок Дубровником візьміть таксі і відправтеся від Старого міста в рибальське село Zaton Mali. Тут спробуйте на обід салат із восьминогів, политих оцтом і оливковою олією (ціна 95 кун) або, наприклад, чорне різотто Orsan, до складу якого входять рагу з мідій, молюсків лангустів і каракатиць (ціна 140 кун).

На вечерю відправтесь в найстаріший ресторан Дубровника – Gils.

Тут готують місцеву їжу із чудовим поєднанням із французькою кухнею. Також тут можна подивитися на захоплюючі краєвиди Дубровника. Вечеря на двох з закусками і вином - близько 1700 кун.

На курорті є також унікальний винний бар D'Vino, який розташований у крихітному провулку, і дуже популярний серед туристів. Не знаєте, яке вино обрати? Не проблема! Тут працює дегустаційний зал. Допомогти у виборі допоможе кваліфікований персонал. Келих вина Dingac коштуватиме 56 кун.

Що подивитися

Майже всі найбільш помітні історичні пам'ятки Дубровника розташовані в межах старих міських стін. Подивіться на монастир францисканців 14 століття. У музеї старої фармації зібрані керамічні банки медиків, журнали стародавніх лікарів, колекції візантійських ікон.

Дубровник / Фото: justmedia.ru

Зверніть уваги і на галерею Вейда Годдарда, який освітлював югославську війну на початку 1990-х.

Деякі з інших музеїв проводять інтерактивні екскурсії в 3D.

У Дубровнику можна відпочити і в культурних центрах. Один з таких - Lazareti - розташований за адресою вулиця Frana Supila, 8. Це незалежний культурний центр. Тут можна подивитися на виставки, театральні вистави, послухати музику, взяти участь у спеціальних семінарах.

Шопінг

Дубровник - не рай для покупців. Але тут працює кілька бутиків із гучною назвою. Так, одним з найпопулярніших є Modni Kantun. Тут, зокрема, продають намиста із фотографіями Карла Лагерфельда, на замовлення роблять срібні ювелірні вироби.

Також є модний бутик Maria. В ньому продають одяг і аксесуари від брендів Alexander Wang, Givenchy і Lanvin.

Також нагадаємо, у Хорватії цього літа проходять гучні і популярні музичні фестивалі-2014.

Повʼязані теми:

Наступна публікація