Влада Одещини виділила колосальну суму на реставрацію Аккерманської фортеці

Влада Одещини виділила колосальну суму на реставрацію Аккерманської фортеці

Фото: www.flickr.com/Andre Dengin

На виділені кошти планують провести археологічну розвідку, відреставрувати фортецю та налагодити інфраструктуру для туристів.

Одеська обласна рада направить більше 336 мільйонів гривень на реставрацію Аккерманської фортеці. Середньовічне укріплення розташоване в місті Білгород-Дністровський та, маючи площу 20 гектарів, вважається однією з найбільших пам’яток археології та архітектури в Україні.

Про це повідомляє УНІАН.

Зазначену суму використають для реставрації Білгород-Дністровської фортеці та розвитку інфраструктури міста. Кошти будуть надані з обласного та районного бюджетів, а також з інших джерел, які дозволені законом. При цьому, проект реставрації планують повністю втілити протягом 2018-2022 років.

Нагадаємо, що Аккерманська фортеця була, імовірно, закладена в XIII столітті вихідцями з італійської Генуї. Разом з тим, поблизу укріплення є залишки стровинного грецького полісу Тіра. А тому дослідження та збереження пам’ятки важливе для кращого розуміння історії українських земель.

Раніше розповідалось, що у Львові за 9 мільйонів гривень відреставрують костел Домініканців з келіями. За виділені кошти на храмові планують замінити покрівлю, відреставрувати вікна, здійснити оздоблення стін особливої складності та обробити усі поверхні вогнетривкою речовиною.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Туризм на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація