4 лютого: іменини, походження, значення і характер імен

4 лютого: іменини, походження, значення і характер імен

Фото: Associated Press

​​​​​​​День ангела святкують: Еммануїл, Міра

Незвичайні, трохи ексцентричні люди, народжені цього дня, надзвичайно віддані своїй роботі. Вони дисципліновані і не цікавляться тим, що вважають дрібним або непрактичним. Вирізняються прекрасною пам’яттю і винятковою силою концентрації.

Еммануїл

Є версія, що Еммануїл – один з варіантів прочитання імені Іммануїл. На сучасну українську обидва імені перекладаються як "з нами Бог".

Дитинство Еммануїла минає під невсипущим маминим контролем. Втім, у неї немає іншого вибору, оскільки дитина росте дуже неспокійною і впертою.

У школі він вже не такий примхливий.  Хоча, і тут він нерідко демонструє своє природну впертість. Втім, він усіма силами намагається сам побороти цей свій недолік, і чим старшим Еммануїл стає, тим краще у нього виходить. Вчиться дуже добре, особливо полюбляє точні предмети. Загалом, доброзичливий, неконфліктний хлопчик, якщо, звичайно, його не критикувати – це він сприймає дуже болісно.

Дорослий Еммануїл – непересічна особистість. Талановитий, цілеспрямований, привабливий і артистичний. Цей чоловік вміє подобатися людям. Нерідко складається враження, що удача особливо прихильна до Еммануїла і йому все дається на подив легко. Частково це так і є, але адже і здібності у нього чудові. Так що, кар'єрне зростання – закономірне.
Еммануїл має приголомшливий успіх у жінок. Їх вбиває наповал його яскраво виражена індивідуальність, уміння жартувати, красиво танцювати, галантно доглядати. Загалом, чоловік – мрія, якщо б не важкий, вибуховий характер, всі нюанси якого розкривають далеко не одразу. Втім, Еммануїл – це майже завжди запобыгливий і ненудний чоловік, намагається зробити все для того, щоб його сім'я була міцна і забезпечена.

Міра

Міра – це слов’янське ім’я. Спільнокореневі слова – "світ", "мирна". У переносному значенні – злагода і лад. А японці впевнені, що Міра – це їхнэ національне жіноче ім’я, значення якого перекладається з мови самураїв як "скарб".

Чутлива й тонка Міра зовні має вигляд, як фатальна жінка, – розкішна, яскрава. Незважаючи на те, що Міра – визнана красуня, вона прекрасний аналітик. Міра розумна, у неї чудова пам’ять, здатна зафіксувати безліч дрібних деталей, подробиць.

У Міри залізна воля. Вона вчиться відмінно, навіть не докладаючи особливих зусиль. У неї талант до мов і інших гуманітарних наук.

Власниці імені Міра підходять такі професії як стюардеса або перекладачка, референтка. Вона може зробити кар’єру на сцені. І, як не дивно, їй можна зайнятися підприємництвом або торгівлею. Міра, треба визнати, досить корислива. А акторські задатки і природна хитрість допоможуть їй у бізнесі. А ще володарка такого імені не піддається чужому впливу і зуміє з блиском викрутитися з будь-якого скрутного становища.

Міра відрізняється кокетством. Вона швидко полонить будь-якого чоловіка, але тому, хто пов’яже з нею долю, доведеться несолодко. Панянка з таким ім’ям складна, багатогранна натура. Їй потрібен партнер, здатний зрозуміти, оцінити її тонку натуру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація