7 лютого: іменини, походження, значення і характер імен

7 лютого: іменини, походження, значення і характер імен

Фото: Sunday Mirror

​​​​​​​День ангела святкують: Тихон, Тереза.

Народжені 7 лютого зазвичай мають яскраво виражені соціальні пристрасті і вважають правильним існування нерівності. Багато з них по натурі ідеалісти, але ті, хто не поділяє поглядів цих людей, нерідко звинувачують їх у брутальності та надмірній практичності, навіть у цинізмі.

Тихон

Переклад імені — "випадок", "доля" (грец. мова). Витоки імені йдуть від давньогрецької богині Тюхе (Тихе), яка дарувала людям удачу. Тюхе — "жереб", "удача", "випадковість". Таким чином, власник імені Тихон просто приречений на успіх.

Власник такого "щасливого" імені урівноважений, педантичний і не боїться взяти на себе відповідальність. Тихон має  надзвичайно спокійний і навіть трохи флегматичний вигляд. Але насправді він володіє глибиною почуттів. Дитиною Тихон мріє втекти з дому і стати флібустьєром або розбійником.

Тихон знає собі ціну і ніколи не буде намагатися комусь сподобатися. Він дуже завжди обмірковує свої кроки.

Наполегливість у досягненні мети дозволяє Тихону стати чудовим працівником. У нього багата уява, завдяки чому він може спробувати себе в ролі художника, артиста кіно або естради, скульптора.

В особистому житті для Тихона головне — стримувати прояв емоцій. Тоді у нього буде міцна і любляча сім’я. Тихон — типовий домосід, якого цілком влаштовує перебування у власному будинку, любить домашні будні і свята.

В спілкуванні з людьми Тихон стриманий і небагатослівний. Близьким людям Тихон охоче розкриває "прожекти", що виникли в його уяві. У глибинах аж ніяк не тихої душі Тиші приховані думки і бажання, здатні викликати подив навіть того, хто його добре знає. Однак Тихон ніколи і нікому не розповість про найпотаємніше.

Тереза

Ім’я Тереза має грецьке коріння. За однією з версій, ім’я Тереза походить від від "terao", що означає "прагнути, полювати", тому іноді ім’я Тереза перекладають як "мисливиця".

Тереза впевнена в своїх силах і конкретна в своїх бажаннях. Однак варто справі перейти за рамки повсякденності, як жінка стає боязкою і нерішучою. Комфортно Терезі тільки в області, яка їй добре знайома. Вона чудово тримає себе в руках, довго обмірковує наступний крок.

Жінку з цим ім’ям захоплюють нові ідею, але на практиці вона їх здійснювати не поспішає. Тереза чергує періоди депресії і неробства з нападами натхнення і пошуку нових занять. Жінка з цим ім’ям об’єктивна, мислить конкретно.

Тереза хоче бути кращою в своїй галузі, вона честолюбна, жадає визнання і успіху. Найбільш привабливі для Терези медицина і професії, що вимагають спілкування з людьми. Серед Терез можна зустріти стюардес, сестер милосердя, вихователів, педіатрів.

Істинне покликання Терези — роль берегині домашнього вогнища. До шлюбу дівчина ставиться дуже серйозно, не сприймає флірт і гру почуттями. Тереза стає вірною і люблячою дружиною, повністю орієнтованою на сім’ю. Терезу відрізняє її висока моральність. Однак це не ускладнює спілкування, оскільки в характері дівчини немає агресивності. Тереза намагається знайти виправдання чужих помилок. Собі ж вона нічого не пробачає. У товаритстві Тереза прагне приховати свої справжні думки і почуття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація