Чеська юшка "Брамборачка" до Різдвяного посту

Дата публікації
Перегляди
18к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Чеська юшка "Брамборачка" до Різдвяного посту

Фото: Facebook

Душевна, проста, навариста – ця юшка  залюбки смакує в холодну пору року.

Мабуть, про брамборачку чули навіть ті, хто не бував в Чехії або, хоча б, чеському ресторані. Власне, назва говорить сама за себе - "brambory" означає "картопля", тобто, брамборачка - це картопляний суп. Але не звичайний, а з ароматним корінням, лісовими грибами і пряним майораном.

Брамборачка

Інгредієнти

картопля - 600 г

білі гриби (свіжі або заморожені) - 400 г

ріпчаста цибуля - 250 г

масло вершкове - 50 г

пшеничне борошно в/г - 2 ст. л.

часник - 2-3 зубчики

вершки 20% - 200 мл

майоран - 1 ч. л.

кмин - 1/2 ч. л.

овочевий / курячий бульйон або вода - 1,3 л

сіль, чорний мелений перець - за смаком

Покроковий рецепт

Крок 1: цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.

Крок 2: в казанку розтопити вершкове масло, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажити 8-10 хв. до прозорого стану. Після цього до цибулі додати сушений майоран і кмин, який попередньо слід перетерти у ступці. Все перемішати і смажити ще 2 хв.

Крок 3: до цибулі додати борошно і, весь час помішуючи, смажити 2-3 хв. до золотистого кольору.

Крок 4: залити цибулю гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішати і довести до кипіння. Додати картоплю, порізану невеликими кубиками, і варити 5 хв.

Крок 5: додати гриби, порізані довільними шматками. Посолити, поперчити за смаком, варити 20 хв.

Крок 6: вичавити часник і додати вершки. За потреби суп досолити, довести до кипіння, відставити з вогню і дати настоятися.

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
18к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація