У холодну пору року іноді так хочеться чогось смачненького. Може морозива? Ні, надто холодне. А ось глазуровані сирки — саме те, що потрібно.
Домашні глазуровані сирки — це легкі ласощі, які особливо сподобаються малюкам. До того ж готувати їх просто і не забирає багато часу.
Домашні глазуровані сирки
Інгредієнти:
Для сиркової маси
250 г сиру 5%;
80 г вершкового масла;
50 г цукрової пудри (або цукру);
Для глазурі
50 г шоколаду;
25 г вершкового масла.
Покроковий рецепт
Крок 1: розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до утворення світлого крему, додати сир і змішати все міксером до однорідної маси.
Крок 2: змоченими у воді руками сформувати із сирної маси кульки (це будуть цукерки) або ковбаски (шоколадні батончики) і викласти на тарілку. Кульки відправити у холодильник на годину або на мороз на 15 хвилин.
Крок 3: приготуємо глазур. У мисочку поламати шоколад і додати масло. Миску поставити на каструльку з киплячою водою. Розмішувати шоколад із маслом до однорідної маси.
Крок 4: охолоджені сирки облити глазур'ю і поставити у холодильник, поки не застигне шоколад.
Крок 5: страву можна прикрасити апельсинами, полуницею або обсипати сирки "снігом" — цукровою пудрою.