Готуємо книші з грибами

Готуємо книші з грибами

Фото: Укргідрометцентр

Осінній сезон просто створений для страв із лісовими красенями – опеньками, маслюками та білими грибами.

Про походження книшів є багато суперечок. За однією з версій, ця страва зародилась у Білорусі, проте була досить популярною на значній частині Північних та Центральних українських регіонів. Книші – це округлі пиріжки із картопляного тіста, всередині яких досить багато начинки. Начинка могла бути найрізноманітнішою: каші, картопляне пюре, овочі, сири та зелень. Такий смаколик був доповненням до супів або страв із м’яса.

Книші з грибами

Інгредієнти

1 кг картоплі

500 г грибів

30 г вершкового масла

2 середніх цибулини

1 яйце

3 ст. ложки борошна

1/2 склянки сметани

1-2 зубчики часнику (за бажанням)

зелень петрушки

мелений чорний перець

сіль

борошно для обкачування

олія для обсмажування

Покроковий рецепт книшів

Крок 1: Цибулю очистити та дрібно порізати. Підсмажте на олії до золотавого кольору.

Крок 2: Гриби почистити, помити, дрібно порізати.

Крок 3: Покладіть гриби в сковороду до цибулі. Посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна додати розчавлений часник.

Крок 4: Очищену й порізану великими шматками картоплю відваріть у підсоленій воді до готовності. Додайте до картоплі вершкове масло і мелений перець, зробіть пюре.

Крок 5: До охолодженого пюре додайте яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішайте.

Крок 6: На дошку або тарілку насипати 1/2 склянки борошна. Мокрою ложкою наберіть картопляне тісто і покладіть його на борошняну гірку.

Крок 7: Мокрою рукою зробіть з тіста коржик, покладіть у центр грибну начинку. Акуратно з'єднайте краї, добре заліпіть і обкачайте у борошні.

Крок 8: Сформовані книші смажте на олії на середньому вогні до рум'яної скориночки.

Крок 9: Перед тим як подати до столу, полийте книші сметаною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація