Перейти до змісту
Кролик по-мальтійськи до народного свята мисливців

Кролик по-мальтійськи до народного свята мисливців

У народі 12 жовтня відзначали свято мисливців. Була поширена традиція полювати на зайця.

Зазвичай 12 жовтня мисливці  поверталися з полювання і влаштовували гучні застілля. Королем столу був заєць. Симпатичну дику тваринку можна сміливо замінити звичайним домашнім кроликом, а приготувати по-мальтійськи. На Мальті ця страва вважається візитівкою країни.

Кролик по-мальтійськи

Інгредієнти

кролик — 1 шт.

цибуля ріпчаста — 2 шт.

часник — 6 зубчиків

помідори — 3 шт.

томатна паста — 2 ч. л.

картопля — 3 шт.

морква — 6 шт.

горох — 1 склянка

лавровий лист — 2 шт.

оливкова олія — 1 ч. л.

червоне вино — 1,25 склянки

борошно

суміш трав

сіль, перець — за смаком


Покроковий рецепт:

Крок 1: Помідори очистити від шкіри і дрібно порізати, картоплю та моркву почистити й порізати на чотири частини.

Крок 2: У борошно додати сіль і перець, потім все перемішати. 

Крок 3: Порізати кролика на порційні шматки. Відкласти в сторону печінку і нирки. Решту обкачати в борошні.

Крок 4: Покласти кролика в каструлю і готувати в оливковій олії до золотистої скоринки. 

Крок 5: До кролика додати цибулю, часник, помідори і картоплю. Залити червоним вином. 

Крок 6: Додати томатну пасту і лавровий листок. 

Крок 7:  Додати нирки, печінку й горох. Довести до кипіння і варити на повільному вогні півтори години.

 


 

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин