На вечерю — м’ясний "форшмак Маннергейма"

Дата публікації
Перегляди
3512
Поділитись:
WhatsApp
Viber
На вечерю — м’ясний "форшмак Маннергейма"

Фото: Facebook

М'ясний форшмак, який став популярним у фінській кухні, був завезений туди з Польщі на початку XX століття легендарним маршалом Карлом Густавом Маннергеймом.

Витончений аристократ і шанувальник тонкої кухні вперше спробував форшмак на офіцерських зборах Варшави. Страва настільки сподобалася маршалу, що він привіз рецепт у Фінляндію. З легкої руки Маннергейма новий делікатес, який отримав назву "маршальський форшмак" (Marskin Vorschmack), швидко знайшов шанувальників-гурманів у всій країні. Зараз "форшмак Маннергейма" є однією з візитівок фінської кухні. Його подають у найкращих ресторанах з обов'язковою чаркою горілки або келихом світлого пива.

Маршальський форшмак

Інгредієнти

500 г фаршу телятини або яловичини

2-3 цибулини

2 філе малосольного оселедця

1 зубчик часнику

2 столових ложки томатного пюре

50 мл коньяку

перець білий мелений

перець чорний мелений

сіль

Покроковий рецепт

Крок 1: підсмажити м'ясний фарш разом із цибулею.

Крок 2: філе оселедця нарізати шматочками.

Крок 3: додати у фарш оселедець, часник, томатне пюре, коньяк. Посолити і поперчити за смаком. Подрібнити суміш блендером в однорідну масу.

Крок 4: залити отриману масу несолоним м'ясним бульйоном або водою до консистенції густого соусу (приблизно 500 мл).

Крок 5: вилити суміш у форму для запікання і готувати в духовці за температури 160°С близько 2 годин, поки маса не загусне. Якщо рідина буде швидко випаровуватися, додайте бульйону.

Крок 6: подавати гарячим з запеченою (відварною) картоплею, солоними огірками, сметаною і маринованим буряком.

Наступна публікація