Перейти до змісту
Недільний сніданок: сирники запечені

Недільний сніданок: сирники запечені

Сирники - традиційна та звична страва для більшості українців. Але новий спосіб приготування може додати їм особливих ноток.

Сирники як страва безперечно походять з традиційної селянської кухні. Оскільки інгредієнти сирників є традиційними для української кухні, страву можна вважати достатньо давньою. Принаймні, сирники як селянська їжа фігурують в описах побуту українців і в найбільш ранніх кухарських книгах XVIII — 1-ї пол. XIX ст.

Але якщо запекти сирники у духовці в ніжному сметанному соусі, вони будуть особливо соковитими та смачними.

Інгредієнти

Для сирників:⠀

Сир - 500 г

Яйця - 2 шт.

Борошно - 150 г

Сіль та цукор

Для соусу:

Сметана - 300 мл

Цукор - 50 гр

Покроковий рецепт

Крок 1: Змішайте сир, яйця та 50 грамів борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Вимісіть суміш, щоб вона була липкою.

Крок 2: За допомогою решти борошна сформуйте сирники. Та в кількох краплях рослинної олії обсмажте їх з двох боків до золотистого кольору.

Крок 3: Приготуйте соус, збиваючи сметану з цукром

Крок 4: Обсмажені сирники викладіть у форму для випікання. Залийте їх соусом та запікайте в духовці 5-10 хвилин при температурі 180 градусів

Крок 5: Подавайте на стіл гарячими. Можете додати до своїх сирників ягоди, лимонну цедру, варення, цукрову пудру чи мед - на свій смак.

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин