Вибирайте яскраві і соковиті овочі та фрукти, тому що вони насичені антиоксидантами, які перемагають хвороби і звичайно піднімають настрій.
Овочі та фрукти жовтого і помаранчевого кольорів багаті бета-каротином, який покращує стан шкіри і підсилює імунітет. Жовті продукти позитивно впливають на вироблення колагену і сприяють здоров’ю сухожиль, зв’язок і хрящів. А антоціан, який є в червоних фруктах, нейтралізує вільні радикали, що важливо для профілактики онкологічних захворювань, а також зміцнює зір, імунну систему, здатний зміцнювати пам’ять, покращує роботу серцево-судинної системи. Приготуйте салат з хурми і гранату й ви отримаєте не тільки естетичне задоволення від кольорів, а й принесете чимало користі організму.
Салат з хурмою і гранатом
Інгредієнти:
1 хурма
1 яблуко великих розмірів
6 шт. волоського горіха
1 пучок салату
0, 5 шт граната
1 лайм
1 ч.л. діжонської гірчиці
1 ч.л. меду
4 ст.л. оливкової олії
1 шт. цибулі червоної
сіль
Покроковий рецепт
Крок 1: гранат очистити і вивільнити зерна.
Крок 2: акуратно розколюємо горішки і витягуємо ядра, далі ріжемо як можна тонше яблука і хурму, а потім цибулю кільцями.
Крок 3: для заправки салату необхідно змішати оливкове масло, гірчицю, мед, сік половинки лайма і посолити за смаком.
Крок 4: на тарілку викладаємо листя салату, далі в будь-якому порядку і поєднаннях хурму, яблука, цибулю, посипаємо зверху горішками і гранатом
Крок 5: заливаємо заправкою і ретельно перемішуємо