Президент Болівії зізнався Папі Римському, що регулярно жує листя коки

Президент Болівії зізнався Папі Римському, що регулярно жує листя коки

Фото: Reuters

У Болівії не вважають жування листя коки шкідливою звичкою.

Президент Болівії Ево Моралес зізнався, що регулярно жує листя коки. Про це він розповів Папі Римському Франциску під час свого візиту до Ватикану.

Ево Моралес сказав, що змушений регулярно вживати листя коки через проблеми зі здоров'ям, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Президент Болівії в минулому був фермером і вирощував кущі коки і зараз активно підтримує в країні традиційне використання кокаїнових кущів, хоча ООН регулярно критикує владу країни за легалізацію цього промислу.

У Болівії не вважають жування листя коки шкідливою звичкою. Там впевнені, що це допомагає краще переносити умови високогір'я.

В минулому році, коли Франциск здійснював поїздку по країнах Латинської Америки, багато ЗМІ задавалися питанням, чи буде він вживати листя коки, щоб впоратися з гірською хворобою. Після поїздки Папа заявив, що не вживав їх.

Нагадаємо, раніше президент Болівії Ево Моралес заявляв, що листя коки допомагають йому "в боротьбі проти імперіалізму". "Для мене листя коки - як побратим в антиімперіалістичній боротьбі, я б сказав - це полум'я", - казав болівійський лідер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація