Смажене морозиво в домашніх умовах

Смажене морозиво в домашніх умовах

Фото: Facebook

Поєднання непоєднуваного — давно вже популярний метод у кулінарії. В цих неординарних комбінаціях є щось загадкове, дивне і привабливе.

Хто придумав смажене морозиво - достеменно невідомо, але за найпоширенішою версією його батьківщиною є Франція. Проте, деякі дослідники стверджують, що таке морозиво вперше подали під час Чиказької всесвітньої ярмарки 1893 року. Інші переконані, що смажене морозиво було винайдено у 60-х роках ХХ ст. японськими ресторанами, де готують за методом темпура (обсмажуванні в клярі). Щоб там не було, але страва цікава і дуже подобається дітям.

Смажене морозиво

Інгредієнти

морозиво - 500 г

2 яйця

кокосова стружка

подрібнені волоські горіхи

панірувальні сухарі

сіль за смаком

рослинна олія для смаження

Покроковий рецепт

Крок 1: морозиво має бути дуже добре заморожене. Нарізаємо на кілька шматочків. Відправляємо назад у морозилку, діставати будемо кожен шматок окремо.

Крок 2: готуємо тарілки з горіхами та стружкою, зі збитим яйцем і з панірувальними сухарями (у них додати трохи солі).

Крок 3: беремо шматочок морозива, швидко обвалюємо в стружкці і горішках. Потім також швидко, але ретельно вмочаємо з усіх боків в яйці. І, нарешті, обвалюємо у панірувальних сухарях. Для отримання більш щільної "шубки" весь процес повторити ще раз.

Крок 4: відправляємо морозиво "в шубці" в морозилку на заздалегідь підготовлений піднос або тарілку на 20-30 хвилин.

Крок 5: наливаємо в сковороду олію. Вогонь повинен бути середній, можна навіть трохи більше середнього (але в жодному разі не маленький). Дістаємо з морозилки морозиво і відразу опускаємо в гарячу олію. Смажимо до золотисто-коричневого кольору з кожного боку в середньому по 20-30 секунд.

Крок 6: швидко і акуратно виймаємо з олії обсмажені шматочки на серветку секунд на 10-20 для вбирання зайвої олії.

Крок 7: подавати таке морозиво потрібно відразу, прикрасивши листочком м'яти, карамеллю, джемом або шоколадом.