Сезон свіжих натуральних помідорів ще не скінчився, тож саме час приготувати незвичну і оригінальну страву.
Кажуть, що вперше дане блюдо приготували на прохання Джорджа Буша-молодшого, який раптом вирішив відмовитися від усього мучного.
Зараз томатний чизбургер можна замовити, на жаль, поки тільки на винос, практично у всіх престижних ресторанах Вашингтона і Нью-Йорка. Але рецепт настільки простий, що ви легко приготуєте томатний чізбургер просто вдома.
Томатний чізбургер
Інгредієнти
1 столова ложка оливкової олії;
1 середня цибулина;
2 зубчики часнику;
450 г яловичого фаршу;
1 столова ложка кетчупу;
1 столова ложка гірчиці;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
4 свіжих помідора;
⅔ склянки тертого сиру Чеддер;
пучок салату-латуку;
4 скибочки маринованого огірка;
насіння кунжуту.
Покроковий рецепт
Крок 1: на середньому вогні розігрійте масло, обсмажте на ньому цибулю до м'якості.
Крок 2: викладіть в сковороду рубаний часник і яловичий фарш. Дайте м'ясу підрум'янитися і злийте жир. Додайте кетчуп, гірчицю, сіль і перець.
Крок 3: покладіть помідори хвостиком вниз. Розділіть кожен на шість клинів, не розрізаючи плід повністю. Обережно розправляйте часточки і начиняйте серцевину м'ясної сумішшю. Зверху покладіть сир і подрібнений салат.
Крок 4: прикрасити скибочками маринованого огірка і кунжутом.