Вечеря нашвидкуруч: томатний чізбургер

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Вечеря нашвидкуруч: томатний чізбургер

Фото: Facebook

Сезон свіжих натуральних помідорів ще не скінчився, тож саме час приготувати незвичну і оригінальну страву.

Кажуть, що вперше дане блюдо приготували на прохання Джорджа Буша-молодшого, який раптом вирішив відмовитися від усього мучного.

Зараз томатний чизбургер можна замовити, на жаль, поки тільки на винос, практично у всіх престижних ресторанах Вашингтона і Нью-Йорка. Але рецепт настільки простий, що ви легко приготуєте томатний чізбургер просто вдома.

Томатний чізбургер

Інгредієнти

1 столова ложка оливкової олії;

1 середня цибулина;

2 зубчики часнику;

450 г яловичого фаршу;

1 столова ложка кетчупу;

1 столова ложка гірчиці;

сіль, чорний мелений перець - за смаком;

4 свіжих помідора;

⅔ склянки тертого сиру Чеддер;

пучок салату-латуку;

4 скибочки маринованого огірка;

насіння кунжуту.

Покроковий рецепт

Крок 1: на середньому вогні розігрійте масло, обсмажте на ньому цибулю до м'якості.

Крок 2: викладіть в сковороду рубаний часник і яловичий фарш. Дайте м'ясу підрум'янитися і злийте жир. Додайте кетчуп, гірчицю, сіль і перець.

Крок 3: покладіть помідори хвостиком вниз. Розділіть кожен на шість клинів, не розрізаючи плід повністю. Обережно розправляйте часточки і начиняйте серцевину м'ясної сумішшю. Зверху покладіть сир і подрібнений салат.

Крок 4: прикрасити скибочками маринованого огірка і кунжутом.

Наступна публікація