Всесвітній день здорового харчування: готуємо оладки з сочевиці

Всесвітній день здорового харчування: готуємо оладки з сочевиці

Фото: ТСН.ua

Сочевиця містить багато білка - це значить, що блюдо, приготоване з цього продукту, наситить організм потрібною кількістю корисних елементів.

16 жовтня святкують Всесвітній день здорового харчування. Мета цього дня - привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві.

Щоденний вибір корисних продуктів харчування, дбайливе ставлення до резервів власного організму, активний спосіб життя, допоможе поліпшити власне здоров'я і присвятити життя улюбленій справі.

І хоча змінити раціон за один день неможливо, але поступово можна готувати більше корисних страв таких як, оладки з сочевиці

Оладки з сочевиці

Інгредієнти:

300 г червоної сочевиці

1 морква

1 цибулина

пучок зеленої цибулі

1 стакан води

сіль, перець, паприка

олія

Покроковий рецепт:

Крок 1: сочевицю замочити на ніч у воді. Вранці промити, залити свіжою водою і пробити блендером до стану рідкої сметани.

Крок 2: моркву натерти, цибулю порізати, обсмажити на маслі. Зелену цибулю покришити. Змішати засмажку і цибулю з пюре з сочевиці.

Крок 3: смажити оладки на маленькому вогні з двох сторін.

Крок 4: подавати зі свіжою зеленню або сметаною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація