Сочевиця містить багато білка - це значить, що блюдо, приготоване з цього продукту, наситить організм потрібною кількістю корисних елементів.
16 жовтня святкують Всесвітній день здорового харчування. Мета цього дня - привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві.
Щоденний вибір корисних продуктів харчування, дбайливе ставлення до резервів власного організму, активний спосіб життя, допоможе поліпшити власне здоров'я і присвятити життя улюбленій справі.
І хоча змінити раціон за один день неможливо, але поступово можна готувати більше корисних страв таких як, оладки з сочевиці
Оладки з сочевиці
Інгредієнти:
300 г червоної сочевиці
1 морква
1 цибулина
пучок зеленої цибулі
1 стакан води
сіль, перець, паприка
олія
Покроковий рецепт:
Крок 1: сочевицю замочити на ніч у воді. Вранці промити, залити свіжою водою і пробити блендером до стану рідкої сметани.
Крок 2: моркву натерти, цибулю порізати, обсмажити на маслі. Зелену цибулю покришити. Змішати засмажку і цибулю з пюре з сочевиці.
Крок 3: смажити оладки на маленькому вогні з двох сторін.
Крок 4: подавати зі свіжою зеленню або сметаною.