Знамениті американські бублики-бейгли власноруч
Бейгл — традиційна випічка американської кухні, завезена в Штати польськими євреями-емігрантами на початку минулого століття.

Це близький родич бублика, але готують його шляхом заварювання тіста, а потім вже запікають у духовці до рум'яної скоринки. Подають бейгл із різною начинкою, але найпопулярнішою стала начинка з м'якого сирного сиру з копченим лососем і каперсами.
Американські бейгли
Інгредієнти:
630 г борошна
60 г вершкового масла
390 мл води (теплої)
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
1 ст. л. дріжджів
2 л окропу
3 ст. л. меду
мак, кунжут, морська сіль, сухий часник, сир, сухий розмарин
Покроковий рецепт
Крок 1: підготуємо всі продукти, потрібна тепла вода і просіяне борошно. У чашці з борошном робимо поглиблення, виливаємо воду. Додаємо цукор, дріжджі і даємо постояти 5-7 хвилин.
Крок 2: після цього вводимо сіль і вершкове масло (м'яке). Замішуємо м'яке тісто, накриваємо плівкою і хай постоїть близько 1 години. Тісто має збільшитися удвічі.
Крок 3: готове тісто ділимо на рівні частини по 140 гр. Заготівлі робимо кругленькими і змащуємо рослинною олією (даємо постояти 10 хвилин).
Крок 4: кожну кульку загортаємо в довгий джгут, з якого плетемо звичайну кіску. Згортаємо нашу кіску в бублик. Виходить дуже красиво.
Крок 5: даємо закипіти каструлі з водою (2 літри), додаємо в воду мед. Розмішуємо і на 40 секунд кладемо в окріп бейгли. Після окропу даємо воді трохи стекти і посипаємо кожен бейгл присипками (мак, кунжут тощо)
Крок 6: випікаємо в розігрітій духовці за температури 230-250 градусів. Час залежить від вашої духовки, бейгли повинні стати золотавими.