Аміна загинула за свободу чеченського і українського народів – Осмаєв

Аміна загинула за свободу чеченського і українського народів – Осмаєв

Фото: ТСН.ua

Чеченські добровольці вже півтора року очікували, що на них може бути здійснено замах.

Поранений під час нападу під Києвом чеченський доброволець Адам Осмаєв перебуває у лікарні під охороною. У телефонному коментарі ТСН він сказав, що не приділяє багато уваги своєму пораненню.

Осмаєв розповів, що нападники стріляли з автоматичної зброї, його дружину Аміну Осмаєву було поранено в голову, від цього поранення вона померла Головне, що він хотів сказати: Аміна загинула за свободу чеченського і українського народів.

Чеченська доброволець Аміна Окуєва загинула внаслідок обстрілу під Києвом

Чеченська доброволець Аміна Окуєва загинула внаслідок обстрілу під Києвом

Це не перший замах на Адама та Аміну. Друг родини Дмитро Булатов каже, що вже півтора року чеченські добровольці очікували, що на них може бути здійснено замах, і вони постійно дотримувалися усіх заходів безпеки.

«По-перше, вони намагалися якомога менше спілкуватися телефоном. По-друге, змінювати маршрути, наявність зброї обов’язкова, перевірка цієї зброї, постійна підготовка, ми виїжджали, готувалися. Адам навчив мене користуватися пістолетом, він володіє ним дуже добре. Він змушував Аміну тренуватися. Також він дуже уважно спостерігав, чи їдуть за ним, коли він їхав машиною», - розповів Булатов.

Також, за словами друга сім’ї, Осмаєв та Окуєва завжди носили бронежилети.

Аміна Окуєва та Адам Осмаєв давно боялися за своє життя

Аміна Окуєва та Адам Осмаєв давно боялися за своє життя

Нагадаємо, вбивство сталося близько 20:30 у понеділок, 30 жовтня, у селищі Глеваха під Києвом. Невідомі здійснили постріли по автомобілю з кущів. Аміна Окуєва від отриманих травм померла. Її чоловік Адам Осмаєв поранений - він вижив. Поліція нині шукає злочинців. 

Раніше на Окуєву та Осмаєва був вчинений замах на вбивство. Стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі. Добровольці батальйону "Київ-2" Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачували в підготовці замаху на президента Володимира Путіна, та Аміна Окуєва приїхали на інтерв'ю з начебто французьким журналістом. На зустрічі він дістав пістолет і поцілив в Осмаєва. Його дружина Аміна почала стріляти у відповідь із нагородної вогнепальної зброї та поранила нападника. За її словами, той виявився боягузом, і одразу здався.

Після нападу Нацполіція взяла під посилену охорону Осмаєва і Окуєву, яка повідомила, що замах на життя її чоловіка готувався не вперше.

Повʼязані теми:

Наступна публікація