Нацполіція взяла під посилену охорону Осмаєва і Окуєву

Нацполіція взяла під посилену охорону Осмаєва і Окуєву

Фото: УНІАН

У поліції наголосили, що не потребують допомоги сторонніх осіб.

Добровольці Адам Осмаєв та Аміна Окуєва, на яких було скоєно замах 1 червня, перебувають під посиленою охороною правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

У поліції, зокрема, наголосили, що не потребують допомоги сторонніх осіб у забезпеченні безпеки всіх учасників кримінального провадження.

"Незважаючи на це, люди, які не мають жодного відношення до слідства, поширюють у мережі Інтернет повідомлення із закликами долучитися до забезпечення охорони добровольців. Інформуємо: поліція Києва не потребує будь-чиєї допомоги у забезпеченні безпеки всіх учасників кримінального провадження!" - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у Нацполіції додали, що людей, які з'являтимуться біля Осмаєва та Окуєвої негайно доправлятимуть до поліці, якщо вони не мають відношення до їхнього лікування чи проведення слідчих дій.

"Людей, які з'являтимуться біля охоронюваних осіб і які не мають відношення до їх лікування та проведення слідчих дій, негайно доставлятимуть до управлінь поліціі, де після проведення перевірки їхнім діям буде надана правова оцінка. З метою уникнення будь-яких непорозумінь просимо дотримуватися встановлених у таких випадках норм законодавства", - передає прес-служба Нацполіції. 

Стрілянина сталася напередодні на столичному Подолі. Добровольці батальйону "Київ-2" Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачували в підготовці замаху на президента Володимира Путіна, та Аміна Окуєва приїхали на інтерв'ю з начебто французьким журналістом. При зустрічі він дістав пістолет і поцілив в Осмаєва. Його дружина Аміна почала стріляти у відповідь із нагородної вогнепальної зброї та поранила нападника. За її словами, той виявився боягузом, і після вогню у відповідь одразу здався. 

Ексклюзив ТСН: Аміна Окуєва переконана, що напад на їхню родину був замовним

Ексклюзив ТСН: Аміна Окуєва переконана, що напад на їхню родину був замовним

Повʼязані теми:

Наступна публікація