Аваков розповів, коли розпочнеться набір в український SWAT

Аваков розповів, коли розпочнеться набір в український SWAT

За словами Авакова, передбачається, що в КОРДі буде 3 частини / Фото: УНІАН

30 вересня в Україну приїдуть американські інструктори, які підготують українських тренерів.

Перший набір до підрозділу спеціального призначення КОРД національної поліції України (аналог американського спецпідрозділу SWAT) буде оголошено в листопаді.

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу в Харкові, передає Інтерфакс-Україна.

"Думаю, перше навчання кордівців і перший набір ми оголосимо десь у листопаді місяці",- сказав Аваков.

Міністр повідомив, що 30 вересня в Україну приїдуть американські інструктори, які будуть готувати тренерів для КОРДу.

"30 вересня приїжджають інструктори, які разом з нашими інструкторами будуть готувати тренерів для всього іншого КОРДу, - така складна конструкція. Тому що КОРД - це дуже професійна поліція, це спецназ найвищої категорії", - сказав Аваков.

За його словами, передбачається, що в КОРДі буде 3 частини.

"Найімовірніше, (КОРД) в Україні буде розділений на три частини – перша частина буде займатися громадською безпекою, друга частина буде займатися спеціальними штурмовими діями в особливих ситуаціях, коли їх викликають поліцейські, і третя – це спецназ у спецназі, ті, які можуть усе. У США таких частин шість", - сказав Аваков.

Він також повідомив, що на відміну від патрульної поліції все КОРДівці будуть проходити підготовку і навчання в навчальному центрі в Києві.

Раніше в новій поліції оприлюднили дати початку набору кандидатів у восьми містах. Уже з 6 вересня охочі служити можуть подати анкети у Вінниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація