Більшість українців не підтримує рішення про введення воєнного стану

Більшість українців не підтримує рішення про введення воєнного стану

Фото: Reuters

Більша частина вважає, що таким чином Порошенко намагався відтермінувати вибори.

Близько 59% українців не підтримують рішення про введення в областях України воєнного стану після агресії Росії неподалік Керченської протоки.

Про це йдеться у даних соціологічного опитування групи "Рейтинг".

39% опитаних зазначають, що зовсім не підтримують це рішення, а 19% - що скоріше не підтримують. Водночас, майже 69% вважають, що рішення про введення воєнного стану є запізнілим, і його мали б вести ще у 2014 році після анексії Криму та на початку війни на Донбасі. Крім цього, 63% вірять, що президент України Петро Порошенко хотів запровадити воєнний стан на 60 днів, щоб відтермінувати вибори.

Що стосується російського нападу на українські кораблі в Керченській протоці, то лише 58% українців вважають, що Росія здійснила акт військової агресії, тоді як 22% так не думають. У той самий момент, 62% опитаних продовжують називати Росію країною-агресором, а 51% зазначають, що ймовірність повномасштабного вторгнення в Україну з боку РФ є середньою або високою.

Нагадаємо, що від 26 листопада цього року строком на 30 днів на території десяти областей України діє режим воєнного стану. Причиною такого рішення стала збройна провокація Росії в Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України. Така поведінка Кремля викликала гостру критику з боку світової спільноти. Наразі в московському СІЗО "Лефортово" утримуються 24 українських військових. Їх звинувачують у порушенні кордонів Росії.

В регіонах, де запроваджено воєнний стан, розпочались збори оперативного резерву першої черги

В регіонах, де запроваджено воєнний стан, розпочались збори оперативного резерву першої черги

Повʼязані теми:

Наступна публікація