Бійцівські собаки насмерть загризли випадкову перехожу на Дніпропетровщині

Бійцівські собаки насмерть загризли випадкову перехожу на Дніпропетровщині

Фото: Getty Images

Власники тварин відбудуться за смерть людини тільки штрафом.

На Дніпропетровщині жінку на смерть загризли пси просто на вулиці, а ще одна перехожа дивом вижила, бо від тварин її відбили сусіди. Жінка з пошматованими руками та ногами нині в лікарні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Трагедія сталася о 6:00 ранку, коли жінка йшла на роботу. В цей час на неї напали дві сусідські собаки, котрі вибігли на вулицю. Постраждалій не вистачило кількох метрів, аби врятуватися на власному подвір’ї. Тварини завдали жінці важких травм голови і відкусили ногу нижче коліна. За кілька хвилин жертвою тих самих псів стала інша жінка, що йшла цією ж вулицею на роботу. Її врятував сусід, котрий вискочив із палкою. Нині 54-річна Ірина в стані шоку, тож нездатна говорити про пережите. Лікарі нарахували більше десяти глибоких укусів на її руках і ногах. "Поранення глибокі, великі гематоми. Травми дуже важкі, жінка отримала такий шок! Із нею працюватиме психотерапевт", - пояснив травматолог Леонід Поліщук.

Пси загризли на смерть жінку просто посеред вулиці на Дніпропетровщині

Пси загризли на смерть жінку просто посеред вулиці на Дніпропетровщині

Вівчарка Багіра та метис пітбуля Ханна зараз у власному вольєрі. Їх власниця переконує, що це цілком нормальні собаки, і доти жодна з них ніякої агресії не виявляла. Зі слів господарки, тварин відпускали на подвір’я вночі задля охорони, а того дня хтось невідомий відчинив двері на вулицю. "Хтось відкрив. Може, кудись ішов і не туди потрапив. Калитка була відкрита, ось так був замок", - переконує власниця.

Поліція кваліфікує інцидент, як нещасний випадок, бо ж команди до атаки господарі не давали. "Якщо буде доведено, що жінка навмисно собак натравила, то дійсно, там буде перекваліфікація. Однак на даний час ми вбачаємо поки склад адміністративного правопорушення", - пояснила речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська. Попри те, що в Підгородньому собаки є в кожному дворі, жителі налякані та запевняють, що триматимуть напоготові рушниці. "Де появиться – будем відстрілювать! І хай нам штраф виписують! Що хочуть! Але так далі жити неможна", - попереджають вони.

Кінологи застерігають, що сторожові чи бійцівські породи собак потребують особливого підходу, тож відповідальність господарів за їх поведінку незаперечна. "Собаку завів – ти відповідальний за собаку. Вона виконала свою роботу. Якщо собака дресирована, як захисна, караульна – це зброя. Серйозна зброя", - попереджає фахівець Віталій Антонов.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація