Дітей, які постраждали в аварії маршрутки в Білорусі, повернули до України

Дітей, які постраждали в аварії маршрутки в Білорусі, повернули до України

Дітей, які постраждали в аварії маршрутки в Білорусі, повернули до України

Діти мають важкі стани, але стабільні

Вдома після білоруської аварії. Літак з трьома дітьми приземлився на Сумському летовищі. Ще 12 травня бус зі школярами зіткнувся із навантажувачем, один хлопчик загинув, шестеро дітей з тяжкими травмами опинились в білоруській лікарні, йдеться в ТСН.16.45.

Судно для транспортування важкотравмованих в ДТП дітей надали надзвичайники. Із шести дітей, що перебували у Брестській лікарні, троє повернулися додому минулого тижня автотранспортом та потягом. Ще троє – найважчих до сьогодні  лишалися в Білорусі. І ось всі у Сумах. На злітній смузі в літаку дітей  відразу оглянули обласні нейрохірург, ЛОР та анастезіолог, щоб визначити, де надалі лікуватимуться діти - у Сумах чи в «Охматдиті». Після обстеження вирішили госпіталізувати усіх в обласну дитячу лікарню. До літака підігнали три реанімаційні швидкі. Рятувальники на ношах перенесли дітей до карет швидкої.  Увесь час у Білорусі біля дітей перебували їхні мами.

Медики кажуть, що усі троє нормально перенесли переліт, оцінюють стан дітей як тяжкий і кажуть, що їм буде необхідне довготривале лікування та реабілітація. У всіх переважно перелами кінцівок, травми хребта і голови.

На Сумщині приземлився літак з трьома дітьми, які потрапили в аварію в Білорусі

На Сумщині приземлився літак з трьома дітьми, які потрапили в аварію в Білорусі

Нагадаємо, 12 травня група із 26 дітей поверталися з Польщі чотирма мікроавтобусами. Один у Брестській області потрапив у ДТП, зіткнувся з автонавантажувачем. В результаті 12-річний хлопчик загинув на місці, ще 6 дітей шпиталізували. Поїздку дітей організувала громадська організація “Українсько-Польська Рада”, подорож була цілком приватною. І офіційно про неї ніхто не мав повідомляти управління освіти. Організатором подорожі до Польщі була 46-річна вчителька іноземної мови. Вона нині під слідством. Водій – під вартою в Білорусі. За попередніми даними, у нього навіть не було дозволу на перевезення дітей.

Після трагедії Сумська міська рада заборонила групові поїздки дітей по Україні та за кордон без погодження з управлінням освіти та поліцією. А сім’ям постраждалих та загиблого в аварії школяра депутати міської ради виділили мільйон гривень матеріальної допомоги.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація