Донецьк може залишитися без питної води: британська розвідка - про проблеми окупаційної "влади"

Донецьк може залишитися без питної води: британська розвідка - про проблеми окупаційної "влади"

У Донецьку гострий дефіцит води / Фото: Pexels

Канал водопостачання проходить через Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута, де зараз тривають запеклі бої.

Окупаційна "влада" так званої "ДНР" повідомила, що дефіцит води стає все більшою проблемою для Донецька. Регіональні водопостачання загрозливо низькі. 

Про це повідомляє британська розвідка.

"Сіверсько-Донецький канал, який постачає воду в регіон, залишається в основному під контролем України, але на своєму довгому маршруті часто затримується. Російські війська, ймовірно, намагалися захистити канал, щоб зменшити дефіцит води в Донецьку", - йдеться у повідомленні. 

Західна розвідка нагадує, що Сіверсько-Донецький канал проходить через місто Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута, де зараз тривають запеклі бої. Інтенсивне використання Росією непрямої артилерії, ймовірно, завдає супутньої шкоди каналу та іншої регіональної водної інфраструктури. Це своєю чергою підриває зусилля Росії усунути нестачу води, яку спочатку спричинило її вторгнення.

Останні новини про війну в Україні від розвідки Британії. ФОТО: Міноборони Британії

"Щоб компенсувати відсутність успіху у захопленні та утриманні каналу, Росія, ймовірно, будує водопровід, щоб пом’якшити дефіцит води в місті Донецьк. Однак навряд чи це повністю компенсує обмежений доступ окупованих регіонів до води", - припускає розвідка.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків Інститу вивчення війни (ISW), ситуація у Бахмуті загострюється. Зокрема, у ніч проти 8 травня був найзапекліший штурм окупантів українських позицій, але українські сили відбили атаки та контролюють всі основні позиції. Спроба прорвати оборону на Чайковського увінчалася для окупантів "короткочасним "успіхом".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація