ГПУ оголосила підозру екс-верхівці Луганської області у справі Єфремова

ГПУ оголосила підозру екс-верхівці Луганської області у справі Єфремова

Олександр Єфремов / Фото: УНІАН

Чиновникам закидають державну зраду та сприяння терористам "ЛНР". 

Генеральна прокуратура України оголосила підозру в рамках розслідування справи екс-регіонала Олександра Єфремова екс-нардепу Сергію Горохову, колишньому главі Луганської ОДА Валерію Голенку та низці інших колишніх чиновників.

Про це повідомляє прес-служба  ГПУ.

Повідомлення про підозру також складено першому заступнику Голенка Євгену Харіну, колишньому меру Луганська Сергію Кравченку та його першому заступнику Манолісу Півалову.

Вони підозрюються у пособництві в захопленні будівлі органу держвлади та СБУ, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" та державній зраді.

"На підставі зібраних належних та допустимих доказів указані особи обґрунтовано підозрюються в:

1) пособництві в захопленні будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади, Управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування нею та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);

2) вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України);

3) організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України);

4) державній зраді ˗ тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні. 

Наразі розшук вказаних осіб, а також сепаратиста і екс-депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва здійснює СБУ.

Крім того, Генеральною прокуратурою України отримано ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове  розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх співучасників злочину та надання їхнім діям належної правової оцінки.

Нагадаємо, 1 серпня Печерський райсуд Києва помістив Єфремова під варту до 28 вересня 2016 року.

Єфремову висунули одразу п'ять підозр, у тому числі у державній зраді. Раніше суд подовжив термін перебування під вартою до 22 січня 2017 року для екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, який підозрюється в посяганні на територіальну цілісність України.

Екс-голові фракцїі ПР закидають фінансування так званої "ЛНР", посягання на територіальну цілісність України та розкрадання майна "Луганськвугілля".

Захист наполягає, що Єфремов не міг вплинути на події в Луганську навесні 2014 року, а справа проти нього базується на сфабрикованих даних.

Раніше, адвокат екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова Євген Солодко повідомив про відкриття ГПУ нової справи стосовно його підзахисного. Адвокат додав, що не знає, коли і на підставі чого було порушено справу. 

Єфремов намагається вийти на свободу: Апеляційний суд розглядає скаргу екс-регіонала

Єфремов намагається вийти на свободу: Апеляційний суд розглядає скаргу екс-регіонала

Повʼязані теми:

Наступна публікація