Грандіозний проект "Переможці" побачив Папа Римський у Ватикані

Соломія Вітвіцька привезла виставку "Переможці" на Площу Святого Петра у Ватикан.

У середу 24 травня у Римі у Ватикані на Площі Святого Петра на Генеральній аудієнції Папи Римського українські паломники - військовослужбовці та військові капелани презентували світлини проекту "Переможці" тримаючи їх у руках. На великому екрані на площі транслятори показували світлини, і їх могли бачити тисячі вірян. Серед учасників дійства була команда проекту – ветерани АТО з протезами Олександр Швецов, Володимир Воропай та куратор Соломія Вітвіцька з координатором міжнародної співпраці Анею Гвоздяр.

Папа Римський Франциск розглядав фотографії Переможців. Головний військовий капелан Любомир Яворський та отець Степан Сус вручили особисто Понтифіку благодійні номери журналу VIVA! з історіями наших героїв України, які втратили частини тіла внаслідок важких поранень, але не втратили сили духу. Олександр Швецов зробив селфі з Папою і написав: "Ну, тримайтеся! Це папа".

Соломія Вітвіцька працювала як журналіст, і ми можемо побачити її захоплюючі репортажі в ефірі ТСН. Його святість Папа Франциск передав для Соломії традиційний подарунок – пакунок з вервечкою і хрестиком для молитов.

"Українські прочани, Христос воскрес! Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі", – сказав Папа Франциск.

Несподівано і позапланово українці отримують місця на аудієнцією за 20 метрів від Папи Франциска! Українські паломники спілкувалися особисто з його святістю.

"Це боже благословення провело нас через усі бар'єри, вивело нас на передній план, і Папа до мені каже Христос Воскрес!" - розповідає Владико Михайло, військовий єпископ Української греко-католицької церкви.

"Коли ти знаходишся у таких місцях як Ватикан, ти розумієш, що ти лікуєш душу" - сказав про свої враження учасник проекту "Переможці" Олександр Швецов.

Папа Римський на аудієнції поспілкувався з воїнами АТО та українськими прочанами

Папа Римський на аудієнції поспілкувався з воїнами АТО та українськими прочанами

Подія відбулася на фіналі щорічного Міжнародного військового паломництва до французького Лурду, куди традиційно збираються після другої світової війни ветерани з різних країн, щоб провести спільну молитву за мир. Вже втретє у паломництво їдуть учасники проекту "Переможці". Маршрут військового паломництва включає також Краків, Прагу, Нюрнмберг, Відень, Париж, Рим і Ватикан. Сприяння в Римі надавало Міністерство закордонних справ України, зокрема, Посольство України при Святому престолі.

Проект "Переможці" покликаний довести, що людина з інвалідністю - повноцінний громадянин суспільства, що має право на комфортні й рівноправні умови життя. Ці люди хочуть жити й працювати, розбудовувати Україну. "Переможці" підтримують необхідність психологічної реабілітації для ветеранів, які повертаються з війни, розвиток сучасного спортивного протезування в країні, а також мають на меті добитися безбар'єрності українських міст.

Партнер проекту фонд "Серце воїна" запрошує всіх охочих приєднуватися та допомагати. Зробити свій доброчинний внесок можна з будь-якої точки світу тут

Організатори соціального мультимедійного проекту "Переможці": Телевізійна Служба Новин ТСН телеканалу 1+1 і журнал VIVA! Куратор: Соломія Вітвіцька. Автори фотоісторій: Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Головний редактор Іванна Слабошпицька презентує другий благодійний спецвипуск журналу VIVA! Переможці. Проект присвячено ветеранам АТО з необмеженими можливостями, які втратили кінцівки у боях захищаючи Україну, але не втратили сили духу та жаги до життя, які тренують тіло, надихають інших не здаватися. Разом з ветеранами АТО на протезах та візках беруть участь і чемпіони-паралімпійці.

Партнери: Міністерство закордонних справ України (МЗС), Національний комітет спорту інвалідів України (Паралімпійський комітет), Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS та його засновник меценат Андрій Мацола, Благодійний фонд "Серце воїна", Клініка Доктора Валіхновського (Valikhnovski MD), дизайнер Андре Тан, Run Ukraine та організатори візиту Ніка Вуйчича в Україну Key Strategy.

Нагадаємо, соціальний мультимедійний проект "Переможці", який стартував у лютому 2016 року, здобув велику підтримку не тільки в Україні, але й у світі. Виставковий тур продовжується.

Повʼязані теми:

Наступна публікація