Інтернет-шахраї "кинули" фермера на Сумщині на 300 тисяч гривень

Інтернет-шахраї "кинули" фермера на Сумщині на 300 тисяч гривень

Фото: pixabay.com

Поліція розшукує злочинців

У Сумській області шахраї на 300 тис. грн обдурили власника фермерського господарства, який намагався придбати через Інтернет мінеральні добрива.

44-річний житель Липоводолинського району розповів поліції, що він вперше вирішив скористатися Інтернетом, заощадити на придбанні мінеральних добрив і потрапив на шахраїв.

"Фермер розповів у поліції, що спочатку зв'язався з представником однієї з компаній, що розташована в Києві. Обидві сторони домовилися про спосіб оплати та термін отримання товару. За домовленістю керівник агрофірми перерахував обумовлену суму в 300 тис. грн і підтвердив замовлення. Коли під час чергової телефонної розмови відправник почав плутатися в термінах відправки, він повідомив, що поскаржиться до поліції, після чого телефон продавця перестав відповідати, а оголошення на сайті видалили", - наголошується в повідомленні.

Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Правоохоронці намагаються встановити і затримати зловмисників, причетних до шахрайської схеми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація