Іспанія відкривається для українців: “ковідний паспорт” знадобиться не лише на кордоні

Іспанія відкривається для українців: “ковідний паспорт” знадобиться не лише на кордоні

Фото: pixabay

Від 27 липня українці зможуть подорожувати до Іспанії, пред’явивши свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест на COVID-19.

Відповідно до рішення Ради Європи,  Чпанія від 27 липня відкриває свої кордони для охочих подорожувати українців. Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, на в’їзді в країну буде потрібне свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест.

“Безвіз повертається. Свобода подорожей українців - серед пріоритетів МЗС", - написав у своєму пості в Twitter український міністр. 

При перетині кордону вакцинованим українцям потрібно буде надати сертифікат про отримання повного курсу щеплення вакциною, яка визнана Європейським агентством лікарських засобів або Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Сертифікат вважатиметься дійсним, якщо після отримання останньої дози минуло понад 14 днів.

Також громадяни віком від 12 років, які подорожують до Іспанії, можуть надати діагностичну довідку (негативний результат ПЛР-тестування за 72 години до в’їзду або негативний результат швидкого тестування за 48 годин до в’їзду) або довідку про одужання від COVID-19.

Документ, який підтверджує щеплення визнаною в Європі вакциною знадобиться також для відвідування закладів громадського харчування у деяких регіонах Іспанії.

Як повідомляє digi24,  в іспанському регіоні Галісія від суботи, 24 липня, вимагатимуть так званий “ковідний паспорт” при вході до ресторанів та барів. На популярних серед туристів Канарських островах в Атлантичному океані такий документ будуть вимагати з наступного понеділка, 26 липня. 

Такі профілактичні заходи в Іспанії, на відміну від інших європейських країн, впроваджуються вперше. Обмеження вводяться на тлі збільшення кількості захворювань, яка фіксується впродовж останніх двох тижнів - 677 випадків на 100 000 жителів. Особливо турбує високий рівень хворих серед молоді.

Нагадаємо, що європейських країн, куди можуть поїхати українці, стає все більше. Так, від 26 липня свої кордони для українських громадян відкриває Швеція.

Повʼязані теми:

Наступна публікація