Капітану затонулого в Одесі танкера Delfi призначили покарання

Капітану затонулого в Одесі танкера Delfi призначили покарання

Фото: УНІАН

Капітан порушив правила безпеки мореплавання.

Капітана затонулого біля одеського узбережжя танкера Delfi умовно засудили до одного року обмеження волі з річним іспитовим строком.

Про це повідомляє "Думська" із посиланням на вирок Приморського районного суду від четверга, 6 серпня.

Чоловіка судили за статтею щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту, санкція якої передбачає до трьох років обмеження волі. 

Зазначається, що засуджений повністю визнав свою провину та активно сприяв розкриттю злочину. Суд встановив, що капітан допустив порушення, які призвели до аварії на воді: танкер почав дрейфувати, а 22 листопада зазнав лиха біля берегів Одеси, сівши на мілину поблизу пляжу "Дельфін".

"Капітан, в порушення правил безпеки мореплавання, а також в порушення вимог міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу, з командою в складі трьох осіб (замість п'ятьох) стояв без вантажу на якорі на Одеській банці за межами територіальних вод України в очікуванні поповнення суднових запасів (провізії, масла, палива), а також розпорядження судновласника щодо подальших дій", - повідомили у суді.

Також капітан не врахував попередження про погіршення погодних умов і не вжив необхідних заходів, щоб не допустити дрейфу.

Повідомляється, що оператори порту "Південний" протягом тижня перед катастрофою попереджали капітана про негоду рекомендували подати сигнал "SOS!", щоб почати рятувальні роботи.

Нагадаємо, що в Одесі оголосили конкурс на нового підрядника, який має підняти та відбуксирувати Delfi з пляжу. Також в місті заговорили про те, що танкер, найпевніше, розпилять на місці й вивезуть частинами з пляжу. 

В Одесі оголосили конкурс на нового підрядника, який має підняти "Делфі"

В Одесі оголосили конкурс на нового підрядника, який має підняти "Делфі"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація