Карпатське село знову бунтує проти вщент розбитих доріг

Карпатське село знову бунтує проти вщент розбитих доріг

Карпатське село повстало проти Укравтодору

Люди вимагають відремонтувати дорогу Івано-Франківськ-Чернівці.

На дві із половиною години жителі селища Заболотів на Прикарпатті перекрили дорогу державного значення Івано-Франківськ-Чернівці.

У полоні протестувальників опинилися десятки автомобілів, фур та автобусів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Дорогу жителі Заболотова перекривають вже вдруге. Кажуть, три із половиною місяці тому влада переконала їх, що невдовзі дорогу відремонтують, але досі жодного результату. Тому цього разу жителі Заболотова до акції протесту підійшли ґрунтовно – перекрили не просто дорогу, а ціле перехрестя. Відтак у селищі утворився кілометровий затор.

Слід зазначити, що дорога державного значення у карпатському населеному пункті повністю розбита. Люди скаржаться на постійний ремонт своїх автомобілів і пил у помешканнях.  Вони також вимагають від чиновників відремонтувати об'їзду дорогу для фур, які ледве проїжджають Заболотів.

Тим часом правоохоронці із бланками протоколів турботливо запитували у водіїв заблокованих машин, чи є в тих претензії до протестувальників. Проте скарг не виявилось, адже водії солідарні з протестувальниками.  "Дороги жахливі. Акцію підтримую. Дорогу давно потрібно ремонтувати. Щороку  її ремонтують і постійно вона в жахливому стані",- стверджує водій Любомир Столярський.  

У підсумку дорога таки була розблокована після чергових обіцянок чиновників розпочати довгоочікуваний ремонт. "На сьогоднішній день Укравтодор виділив 11,7 млн грн. Їх ще на рахунку фактично немає, але ці гроші будуть", - переконує Олександр Голод, перший заступник керівника служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Зазначимо, за даними "Укравтодору", найгірші дороги у Львівській, Чернігівській, Черкаській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Журналіст 1+1 Алла Пасс

На Прикарпатті люди на знак протесту перекрили дорогу

На Прикарпатті люди на знак протесту перекрили дорогу

Повʼязані теми:

Наступна публікація