Коли поливати огірки та як це краще робити

Коли поливати огірки та як це краще робити

коли поливати огірки

Як поливати огірки у відкритому ґрунті літньої пори року, щоб зібрати добрий урожай великих плодів, - розбираємося у тонкощах та секретах цього процесу разом із ТСН.ua.

Здавалося б, що може бути простішим, ніж поливати огірки? Але і в цій нескладній справі треба дотримуватися певного алгоритму, знати, як правильно це робити, тому що недостатня волога, так само як і надмірний полив, можуть призвести до втрати врожаю або захворювання цієї популярної городньої культури.

Чим поливати огірки

Поливати огірки треба лише відстояною водою. Її температура має бути не нижчою ніж 25° C - у такому разі рослини отримають тільки необхідний обсяг води, а її надлишки будуть випаровуватися.

У холодну або похмуру погоду поливання огірків краще обмежити, тому що їхнє коріння погано всмоктує вологу, а за її надлишку - загниває. Пам'ятайте і про те, що якщо для поливання використовується холодна вода, рослина занедужає і скине всі зав'язки.

Як часто поливати огірки

  • До початку цвітіння огірки зазвичай поливають двічі на тиждень. Водночас дощ також вважається поливанням, якщо, звичайно, він не є короткочасним. Витрата води за одне поливання становить 4-5 л на 1 кв. м. У період зростання огірки поливають один раз на п'ять днів такою ж кількістю води.
  • Після появи зав'язків і до закінчення активного збирання плодів поливати огірки треба тричі на тиждень, а витрату води за одне поливання збільшити до 8-12 л на 1 кв .м.
  • Від середини серпня і до кінця сезону огірки поливають не частіше ніж один раз на 10 днів з розрахунку 3-4 л на 1 кв. м.

Як правильно поливати огірки

  • Оскільки волога повинна розподілитися по землі рівномірно, поливати рослину рекомендують не зверху, над листям, а під корінь. При цьому пам'ятайте, що біля кореневої шийки земля має залишатися сухою, отже, огірки треба поливати тонким струменем води.
  • Поливання шлангом краще не застосовувати, оскільки великий потік води розмиває ґрунт і може пошкодити кореневу систему рослин.
  • Кореневе поливання можна поєднувати з дощуванням. У теплу, але похмуру погоду зволожувати огірки можна в будь-який час, а ось у спеку це треба робити рано-вранці або ввечері. Разом із листям можна також зрошувати й огіркові зав’язки.
  • У сонячну пору огірки не поливають, через те, що краплі води, які потрапили на стебла та листя, можуть викликати опіки. Вранці рослину поливають з тим розрахунком, щоб листя встигло висохнути до того, як сонце почне припікати.

Правильне поливання огірків – одна з умов для багатого врожаю. Ці поради точно допоможуть вам зберегти городні рослини та примножити свій врожай.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація