Коли закінчиться карантин в Україні: відомий лікар зробив прогноз

Коли закінчиться карантин в Україні: відомий лікар зробив прогноз

скріншот з відео / "Міжнародний рух "Місія в професії", Facebook

Медик також розповів, чи вдасться людству повернутись до звичного способу життя.

Карантин в Україні протримається щонайменше до кінця 2021 року. Таку думку висловив відомий лікар з Рівного Павло Сільковський, пише РБК.

"Тривалість карантину залежить від багатьох умов і прогнозувати його тривалість дуже важко. Бо на це впливають як епідеміологічні чинники, так і психологічні, політичні та міжнародні. Коронавірус перестав бути виключно медичною проблемою і тепер в посиленні чи послабленні обмежень роль медиків дуже обмежена. Я думаю, що на повне зняття обмежень не варто розраховувати раніше, ніж кінець 2021 року. І це - оптимістичний сценарій", - вважає медик.

Також на думку лікаря, людство повернеться до звичного способу життя, але зробити це буде непросто.

"Ми повернемося до звичного життя. Але процес повернення буде не таким легким і швидким, як би хотілося. Обмеження набридають людям, але поступово вони до них звикають. Відхід від обмежень буде болісно сприйматися частиною суспільства і породжувати протиріччя. Конфлікти будуть наростати й у разі посилення дискримінації за ознакою наявності чи відсутності щеплень. Ми з часом ми відчуємо наслідки дистанційної освіти й відкладений попит на звернення до лікарів у зв‘язку з проблемами, які не лікувалися під час карантину", - каже Павло Сільковський.

Медик зазначає, що хвилі коронавірусу пройдуть і так сильно він дошкуляти вже не буде.

"А от постковідний стан у суспільстві виявить ще багато нових проблем, які досі не стоять гостро", - підсумував лікар.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: кількість "жовтих" регіонів збільшилася до трьох.

Чому зараз не можна щеплювати дітей від коронавірусу

Чому зараз не можна щеплювати дітей від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація