Ляшко назвав кількість хворих на туберкульоз українців

Ляшко назвав кількість хворих на туберкульоз українців

Фото: Associated Press

У зв'язку із пандемією COVID-19 боротьба проти цієї хвороби опинилася під загрозою.

Станом на листопад в Україні від туберкульозу лікуються понад 14 тисяч людей, 1 322 з яких захворіли у вересні цього року. 

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, "на часі внесення змін у нормативно-правові акти для забезпечення сталого та ефективного впровадження послуг для осіб з туберкульозом".

Мова, зокрема, про "безперебійне забезпечення специфічним протитуберкульозним лікуванням, впровадження сучасних світових методів і підходів у лікуванні та соціальний супровід, орієнтований саме на потреби людей з туберкульозом".

Як повідомлялося, за останні чотири роки у світі кількість заражень туберкульозом знизилася на 9%. Але у зв'язку з коронавірусною інфекцією боротьба проти цієї хвороби опинилася під загрозою.

Раніше "Лікарі без кордонів" (MSF) заявили, що у зв'язку із пандемією COVID-19 симптоми туберкульозу, які схожі з коронавірусом, зачасту ігноруються.

"Коли пацієнт телефонує своєму сімейному лікарю і повідомляє, що у нього кашель і підвищена температура, він проходить обстеження лише на COVID-19, але не на туберкульоз. Хворі на туберкульоз втрачають можливість отримати своєчасну діагностику та належне лікування", - йшлося у їхньому зверненні. 

На реформу протитуберкульозної служби стратегією закладено три роки - Ляшко

На реформу протитуберкульозної служби стратегією закладено три роки - Ляшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація