Міноборони стане прямим експортером озброєнь: набув чинності закон

Міноборони стане прямим експортером озброєнь: набув чинності закон

Озброєння ЗСУ від "Укроборонпрому" / Фото: Укроборонпром

Також законом вдосконалюється правове регулювання питань, пов'язаних з офсетними договорами.

Закон, згідно з яким Міністерство оборони стає прямим експортером озброєнь, набув чинності в неділю, 3 лютого. Він був офіційно опублікований в парламентській газеті "Голос України" напередодні, 2 лютого.

Документ надає можливість державним замовникам державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом. Це оптимізує процес і прискорить закупівлі в разі такої необхідності, а також заощадить кошти завдяки відсутності плати за посередницькі послуги.

Також законом вдосконалюється правове регулювання питань, пов'язаних з офсетними договорами. Згідно з документом, державні замовники є суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та суб'єктами здійснення міжнародних передач товарів.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, який зробив Міноборони прямим експортером озброєнь, 17 січня поточного року 236 голосами народних депутатів.

Після цього закон підписав президент Петро Порошенко, відзначивши, що "збройні сили давно цього чекали, уряд це підтримав, і Верховна Рада зробила рішучий крок".

Повʼязані теми:

Наступна публікація