На Харківщині винесли вирок чоловіку за військову контрабанду до РФ

На Харківщині винесли вирок чоловіку за військову контрабанду до РФ

Суд виніс вердикт у справі про військову контрабанду / Фото: sibdepo.ru

Підсудний намагався переправити за кордон кріплення для авіаційних бомб.

Вовчанський районний суд Харківської області виніс вирок 41-річному місцевому жителю, який намагався вивезти товари військового призначення до Російської Федерації. Йдеться про 50 авіаційних замків для підвішування і скидання бомб і ракет військовими літаками МіГ-27, МіГ-29, Су-24, Су-27 і Су-30.

Правоохоронці затримали чоловіка, коли він перевозив авіаційні замки на орендованому мікроавтобусі в напрямку державного кордону. За висновком експертів, ці прилади є товарами військового призначення, міжнародна передача яких підлягає державному контролю.

"Вироком суду зловмисника визнано винним за ч.3 ст.15 та ч.1 ст.333 (замах на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Він засуджений до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік", - повідомив представник СБУ Владислав Абдула.

Минулого року в липні правоохоронці на Харківщині затримали чоловіка з контрабандою товарів військового призначення. Співробітники СБУ встановили, що організатором постачання військових товарів до Росії є начальник відділу одного з державних підприємств системи Укроборонпрому. Він налагодив необлікований випуск комплектуючих до військової техніки на виробничих потужностях заводу. Потім передавав підпільно виготовлені деталі кур'єру, який доставляв їх приватним адресатам у Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація