На Одещині назвали причину пожежі у школі

На Одещині назвали причину пожежі у школі

Від води обсипалися стіни, які працівники розмальовували разом з дітьми.

У місті Балті на Одещині під час потужної грози блискавка влучила в металевий дах школи і спричинила пожежу. За кілька годин вогонь повністю спалив дах та знищив третій поверх навчального закладу, йдеться у сюжеті "ТСН.Ранок".

Два роки тому школу капітально відремонтували, але забули повернути на місце громовідвід, який міг би врятувати заклад від пожежі.

Вогонь пожежники приборкували всю ніч. Коли рятувальники загасили полум'я і оглянули будівлю - на даху побачили місце, куди влучила блискавка.

"Там були тирса, дерево і через це все почало розгорятись, прогоріло перекриття і впало все в навчальний клас. Якби тут був громовідвід можливо воно б урятувало", - розповів Олександр Оровець, начальник Балтського сектору ГУ ДСНС в Одеській області.

Фото: Головне управління ДСНС України в Одеській області

Вогонь знищив усе шкільне устаткування, а від води обсипалися стіни, які працівники розмальовували разом з дітьми.

"Тут в кожен куточок вкладалась душа. Надпис “Я люблю Україну в серці” вчителька хімії розмальовувала", - ділиться Жанна Капкіна, директор школи.

Міська влада пообіцяла, школу відремонтують. Але до 1 вересня не встигнуть.

"Колектив буде весь збережений. 1 вересня згідно з планом почнеться навчальний рік. Він почнеться у нашій початковій школі, працювати будуть у дві зміни. Зараз ми прораховуємо кількість наших дітей і ухвалимо остаточне рішення, де хто буде працювати", - сказав міський голова Сергій Мазур.

Поліція з'ясовує, чому під час ремонту не встановили громовідвід. Адже на сусідньому дитсадку, який реконструювали в цей самий час, на даху аж чотири списи готові упіймати блискавку. 

Нагадаємо, в місті Балта в ніч проти середи через удар блискавки спалахнула школа. Займання сталося вночі на третьому поверсі будівлі. Унаслідок займання були пошкоджені три навчальні приміщення, перекриття та дах будівлі на загальній площі 200 м2.

На Одещині куляста блискавка вдарила у дах школи

На Одещині куляста блискавка вдарила у дах школи

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація