На Волині під час святкування весілля масово отруїлися люди

На Волині під час святкування весілля масово отруїлися люди

Фото: pixabay.com

Серед постраждалих семеро дітей, одна з яких у важкому стані.

У Ківерцях десятки людей отруїлися під час святкування весілля у кафе "Гопачок".

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

"Протягом 14-15 серпня до Волинської обласної інфекційної лікарні та інфекційного відділення Ківерцівської ЦРЛ госпіталізовано 26 хворих, в тому числі 7 дітей з проявами гострої кишкової інфекції: підвищення температури тіла (до 37-39 градусів С), скарги на блювоту, пронос, болі в епігастрії", - йдеться у повідомленні.

Лікарі попередньо діагностували у хворих харчову токсикоінфекцію та сальмонельоз.

"Стан 11 хворих, зокрема, 1 дитини, важкий, 12 хворих (4 дітей) – середньої важкості, у 3 хворих, із них 2 дітей, захворювання протікає в легкій формі", - додали медики.

Наразі фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху, також проведено заключну дезінфекцію і відібрано для лабораторного дослідження проби готових страв, питної води та гігієнічних змивів. Окрім цього спеціалісти обстежили працівників кафе.

Зазначимо, що загалом на весіллі перебували 80 осіб.

Нагадаємо, раніше у курортному Коблевому на базі відпочинку отруїлися 18 дітей. Відпочивальники приїхали до Миколаївщини з Києва. За дві доби їх виписали з лікарні. За словами речника облуправління охорони здоров'я, діти отримали якісне лікування в повному обсязі.

Своєю чергою в Держпродспоживслужбі повідомили, що база відпочинку у Коблевому, де отруїлися два десятки дітей, не мала дозволу їх розміщувати.

На базі відпочинку курорту Коблево 19 дітям стало зле

На базі відпочинку курорту Коблево 19 дітям стало зле

Через кілька днів в іншому місті регіону - Очакові - на базі відпочинку отруїлися шестеро дітей віком від 3 до 12 років.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація