Обшуки у мера Одеси пов`язані з двома справами - НАБУ

Обшуки у мера Одеси пов`язані з двома справами - НАБУ

Геннадія Труханова підозрюють у привласненні коштів та нанесенні збитків державі.

Обшуки у міського голови Одеси Геннадія Труханова пов’язані з двома провадженнями – щодо привласнення коштів та приватизації аеропорту, повідомила прес-служба НАБУ.

"23 жовтня детективи Антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП проводять обшуки в рамках розслідування двох кримінальних проваджень за фактами можливого зловживання службовим становищем службовими особами Одеської міської ради та підконтрольних останнім приватних суб'єктів господарювання, як резидентів України, так і офшорних юрисдикцій", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках одного провадження розслідується можливе привласнення великих коштів з місцевого бюджету під час реконструкції автодоріг. Друге провадження стосується передачі майна КП "Міжнародний аеропорт Одеса" до статутного капіталу ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", внаслідок чого, на думку детективів, майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння та завдало збитків на суму понад 100 млн грн.

Повідомляється, що обшуки здійснюються як за місцем проживання причетних осіб, так і за місцем перебування документів, які матимуть значення для подальшого розслідування.

Нагадаємо, що днями Держаудитслужба повідомила про багатомільйонні незаконні витрати організаторів "Євробачення". Аудитори заявили, що їм вдалося попередити незаконні витрати на загальну суму 2,8 млн грн в наслідок виявлення завищених обсягів наданих послуг, які планувалися виконавцями для надання "НСТУ" та ще не були проведені за обліком ПАТ "НСТУ" та не були оплачені. 

НАБУ оприлюднило відео обшуку Розенблата у літаку на Німеччину

НАБУ оприлюднило відео обшуку Розенблата у літаку на Німеччину

Повʼязані теми:

Наступна публікація