Пармезан та брі: які сири подовжують тривалість життя

Також вони можуть допомогти запобігти раку печінки.

Науковці Техаського університету назвали молокопродукт, який збільшує тривалість життя на 25% - так звані "старі" сири.

Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Учені  встановили, що витримані сири містять сполуку, відому як спермідин. Вона сприяє росту та відновленню тканин.

Експеримент проводили на мишах. Спермідин додавали у питну воду, яку й давали гризунам. У результаті середня тривалість життя піддослідних збільшилась на 25%. Крім того, у тварин, які споживали багато сиру, спостерігалося поліпшення серцевої функції і зниження кров'яного тиску.

сир брі
pixabay.com
Сир брі

Витримані чеддер, брі та пармезан не тільки дозволять прожити довше, але й допоможуть запобігти раку печінки.

Щоправда, подібний ефект для людей  ще вчені поки не довели, але  працюють над цим.

Спермідин також є в таких продуктах як грейпфрут, зелений горошок, кукурудза та пророщена пшениця.

А щоб зміцнити імунітет в холодну погоду, варто їсти яблука, які багаті на вітамін С та залізо, й гарбуз, який містить вітаміни, що піклуються про імунну систему, зір та травлення.

Залиште свій коментар

Наступна публікація