Піратський сервіс EX.UA запустився на новому домені

Піратський сервіс EX.UA запустився на новому домені

Фото: fex.net

Користування хмарними сервісами буде платним.

Піратський сервіс EX.UA запустився на новому домені fex.net після заяви про припинення роботи.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Варто зазначити, що на новому домені немає онлайн-кінотеатру із забороненим контентом, а сайт функціонує лише як обмін файлами та їхнє тимчасове зберігання.

Згідно з повідомленням компанії, завантажені файли зберігаються 7 днів. Також є система сповіщення клієнта про час зберігання файлів.

Окрім того, сервіс дозволяє зареєструвати електронну пошту на домені @fex.net.

У компанії додають, що наразі цей перелік функцій є базовим і буде розширюватись. Також повідомляється, що користування хмарними сервісами буде платним.

"Протягом двох місяців будуть реалізовані додаткові можливості файлообміну, включаючи запуск постійного сховища і хмари потокового мовлення. Для перших 100 000 українських користувачів, очікувана вартість зберігання інформації складе 1$ за 1 ТБ на місяць", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 листопада EX.UA повідомив про припинення своєї роботи.

Адміністрація ресурсу заявила, що весь минулий рік на неї чинили тиск, в тому числі, шляхом прямих погроз і шантажу.

Причина закриття – новий закон "Про державну підтримку кінематографа в Україні", який перебуває на підписі у президента. Документ передбачає боротьбу з відеопіратством, тобто нелегальним розповсюдженням відео, музики та компютерних ігор. Згідно з новою редакцією закону, компанія ризикує стати об'єктом для обшуків і вилучення серверів. Сам Закон "про розвиток кінематографії та боротьбу з піратством" потрібен давно, але нинішня версія може полегшити життя нелегальним ресурсам і ускладнити його тим, хто працює офіційно. Знайти фільм, який ще показують в кінотеатрах, в українському сегменті інтернету легко - кілька хвилин пошуку і можна дивитись прем'єру безкоштовно. Проте це буде піратська копія, яка зазвичай завантажена на сайт, що зареєстрований в інших країнах. Таким чином під дію закону не потрапляє.

Пізніше власники оголосили про продаж домену EX.UA за мільйон доларів.

Варто зазначити, що роботу також припинили такі файлообмінники FS.to і Torrents.net.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація