На київському ринку в м'ясі знайшли глисти, які селяться в усіх органах людини
У туші свинини, яку привезли на продаж до Києва із Жашкова, виявили трихінельоз. Наразі перевіряється все м'ясо, яке везуть до столиці.
На Печерському ринку Києва виявили заражене м'ясо. У туші свинини, яку привезли на продаж до Києва із Жашкова, виявили трихінельоз (гельмінти, що паразитують по всьому організму). Про це пише "Сегодня".
При вживанні такого м'яса в недостатньо обробленому вигляді можуть постраждати внутрішні органи і центральна нервова система.
"За словами підприємця, він купив двох живих свиней на ринку в Жашкові, привіз додому у Васильків, одну обробив і повіз на ринок. При цьому у нього були документи, але на трихінельоз м'ясо до цього не перевірялося. Вже на ринку встановили, що воно заражено. На щастя, м'ясо не надійшло у продаж, і його ніхто не встиг купити", - повідомив заступник директора департаменту ветмедицини Держветслужба Дмитро Мороз.
Зараз проводять додаткові аналізи, перевіряються інші ринки в Києві, Жашкові, і все м'ясо, яке везуть до столиці. Інші випадки поки не зафіксовано.
За словами Морозова, довелося утилізувати і тушу другої свині, а також приспати котів і собак, яким господар давав їсти відходи від зараженої свині.
За словами експертів, заражене м'ясо практично неможливо відрізнити від нормального, тому головне правило - не купувати свинину (свині найбільш схильні до цього захворювання) на руках, а тільки на офіційних ринках, де роблять аналізи. Для перестраховки треба піддавати свинину тривалій термічній обробці, при температурі +70 ° С личинки трихінел гинуть. Заразитися можна лише з'ївши сире або недостатньо просмажене м'ясо.
Читайте також:
Російський кухар розчленував тестя і пустив його м'ясо на чебуреки