Побитому одеському хлопчику-знайді знадобиться пересадка шкіри

Побитому одеському хлопчику-знайді знадобиться пересадка шкіри

Побитому одеському хлопчику-знайді знадобиться пересадка шкіри

У дитини важкі травми голови, тож медики не виключають застосування пластичної хірургії.

Одесити шикуються в чергу на всиновлення маленького хлопчика, якого напередодні на світанку знайшли побитим та закривавленим у приватному секторі. Дитина вже починає говорити, але досі дізнатися від малюка хоча б щось про його родину не вдається, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Палатну медсестру реанімації хлопчик тепер називає мамою. Нарешті на його личку з'явились усмішка та легкий рум'янець.

"Всередині дуже йокнуло, тому що в мене самої є діти та онуки вже. Звикає, звісно, коли йду – переживає, коли приходжу – радіє. Ось якось ми з ним подружилися", - розповідає медсестра відділення реанімації Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Ольга Гудзенко.

Одесити шикуються у чергу на всиновлення маленького хлопчика-знайди

Одесити шикуються у чергу на всиновлення маленького хлопчика-знайди

Медики кажуть — хлопчик швидко одужує. Незабаром його переведуть із реанімації до профільного відділення. Через глибокі рани на лобі, можливо, доведеться пересаджувати шкіру. Життю хлопчика тепер загрози немає.

На ласку та турботу малий відгукується радо та із взаємністю. Залюбки грається та починає говорити. Утім, тема родини для нього табу. Ні медикам, ані соцпрацівникам так і не вдається дізнатися бодай щось про батьків чи домівку дитини.

Поліція другу добу веде пошуки по всіх можливих напрямках. Перевіряють переселенців, неблагонадійні родини, випадки зникнення дітей по всій країні за останні кілька років. Фото малюка розклеюють на парканах, у магазинах та поліклініках. Після сюжету в ТСН до поліції почали дзвонити охочі допомогти.

"Після сюжету почали надходити повідомлення від громадян, котрі підказують про якісь родини, де схожі діти були. Ми виїздимо туди, відпрацьовуємо цю інформацію, перевіряємо, чи є діти, чи все добре", - розповів старший інспектор Суворовського відділу Нацполіції в Одеській області Ярослав Гангало.

До дитячої лікарні за останні дні справжнє паломництво, кажуть лікарі. Люди приносять іграшки та солодощі. Кілька родин уже зголосилися всиновити малюка. Бо рідних дитини, найвірогідніше, батьківських прав позбавлять.

"Тому що стан дитини каже про те, що з їх боку були порушені певні зобов'язання. Я можу сказати, що ми його визначимо однозначно в родину, тому що до нас у службу неодноразово зверталися небайдужі жителі Одеси та говорили про те, що вони готові взяти в сім'ю цього хлопчика", - каже керівник служби у справах дітей Одеської міськради Ірина Дамаскіна.

Батьків дитини шукатимуть, за законом, до 25 днів. Потім – проведуть експертизу, щоби визначити вік малюка, і почнуть готувати необхідні документи до всиновлення.

Як повідомлялося, в Одесі на вулиці знайшли маленького хлопчика – побитого, знесиленого та голодного. На вигляд дитині 3-4 роки. Себе він назвав Вовою. Більше – нічого сказати не може. Він не знає свого віку, прізвища, імен батьків. На запитання, де болить, показує всюди.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація