Полковник Генштабу ЗСУ "погорів" на хабарі

Полковник Генштабу ЗСУ "погорів" на хабарі

Фото: УНІАН

Офіцера вже затримали та шукають його можливих спільників.

7 листопада військові прокурори Київського гарнізону спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали за одержання неправомірної вигоди високопоставленого офіцера. Як повідомляє УНІАН, у хабарництві підозрюють заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України, яке підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу ЗСУ.

Як заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, підозрюваний вимагав та отримав тисячу доларів США за вплив на прийняття рішення відповідними посадовими особами щодо переміщення військовослужбовця з однієї військової частини в іншу. Корупційні дії інкримінують полковнику ЗСУ.

Керівника митного поста "Рава-Руська" з хабарем затримала СБУ

Керівника митного поста "Рава-Руська" з хабарем затримала СБУ

Військовий прокурор Центрального регіону Григорій Рябенко додав, що офіцер може бути посередником. "Перехід військовослужбовців з однієї частини в іншу не входив до обов'язків затриманого полковника. Він звертався безпосередньо до тих осіб з генеральськими званнями, які мали таку можливість. Зараз ми не можемо назвати прізвища, оскільки тривають перші години розслідування. Але точно йдеться про високопосадовців", - підкреслив Рябенко.

За його словами, підозра полковнику пред'явлена за статтею Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за посередництво в отриманні хабара іншими посадовими особами. У свою чергу, військовий прокурор Київського гарнізону Євген Гладій зазначив, що сьогодні цьому офіцерові буде оголошено підозру, а в четвер до суду буде подано клопотання про обрання запобіжного заходу і відсторонення його від посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація