Порошенко про теракт у Керчі: коли гинуть українські громадяни – це трагедія

Порошенко про теракт у Керчі: коли гинуть українські громадяни – це трагедія

Фото: Офіс президента України

Президент висловив співчуття рідним загиблих і постраждалих.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за фактом вибуху в окупованій Росією Керчі. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

За наведеною на його офіційній сторінці у Facebook інформацією, справу кваліфіковано за статтею про теракт. Події в Керчі глава української держави назвав "жахливим убивством" і висловив співчуття українцям, які  втратили дітей та близьких у цій трагедії.

"Розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці живуть в окупації на півострові. І, звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося – це трагедія", - наголосив Порошенко.

Теракт в Керчі: у політехнічному коледжі підірвали вибуховий пристрій

Теракт в Керчі: у політехнічному коледжі підірвали вибуховий пристрій

Як повідомлялося, 17 жовтня опівдні стався вибух на території політехнічного коледжу в анексованому місті Керч. В результаті інциденту загинули щонайменше 19 людей, ще близько 50 отримали поранення.

В Мережі опублікували коментарі студентів-очевидців інциденту. Вони переконували в тому, що перед вибухом в коледжі намагалися захопити заручників та лунали постріли. 

Підозрюваного, що влаштував стрілянину та вибухи у коледжі зафіксували камери спостереження, а пізніше його нібито знайшли застреленим на другому поверсі політехнічного коледжу. Ним виявився 22-річний студент коледжу Владислав Росляков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація