Прокуратура повідомила про підозру координатору "тітушок" у Дніпрі 9 травня – Сарган

Прокуратура повідомила про підозру координатору "тітушок" у Дніпрі 9 травня – Сарган

Фото: УНІАН

Обрання чоловіку запобіжного заходу заплановане на 13 травня. 

Чоловіку, якого напередодні затримали правоохоронці за координування діяльності так званих "тітушок" під час масових заходів на 9 травня у Дніпрі, повідомлено про підозру.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"В рамках кримінального провадження, розпочатого за фактами подій, що мали місце 9 травня 2017 року у Дніпрі, прокуратурою Дніпропетровської області повідомлено про підозру у вчиненні масових заворушень та хуліганських діях громадянину, який координував діяльність молодих людей під час сутичок. У слідства також наявна інформація, що вказана особа мала численні приводи до органів поліції", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, вона зауважила, що обрання йому запобіжного заходу планується 13 травня 2017 року. Зазначається, що прокуратура буде клопотати щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Дніпрі оберуть запобіжний захід фігурантам справи про побиття АТОвців 9-го травня

У Дніпрі оберуть запобіжний захід фігурантам справи про побиття АТОвців 9-го травня

Нагадаємо, 9 травня в багатьох містах України відбулися сутички. У Дніпрі на підходах до пам'ятника Слави людей перевіряли металошукачами та вилучили кілька пістолетів, ножі та газові балончики. Однак ні це, ні велика кількість правоохоронців сутичкам не завадили – їх було кілька, проти АТОвців виступили спортсмени з однаковими помаранчевими наклейками на одязі, що супроводжували депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Поліція не лише не перешкодила молодикам, але й не затримувала нікого – вони й далі продовжили ходу.

Після цього мер Дніпра Борис Філатов заявив про закриття міського фінансування всіх "ветеранських організацій", а нардеп і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко констатував, що поліцейські були прихильними лише до однієї зі сторін конфлікту, діяли з порушеннями закону "Про поліцію", застосовуючи силу надміру і там, де це не було необхідно для охорони громадського порядку. 

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки, а голова Національної поліції України Сергій Князєв призначив новим керівником Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Проти нового керівника силовиків у соцмережах уже спалахнула гостра дискусія, однак мер міста Філатов назвав її шизофренією.

У Дніпрі затримали ватажка тітушок, які били АТОвців 9 травня

У Дніпрі затримали ватажка тітушок, які били АТОвців 9 травня

Повʼязані теми:

Наступна публікація