Рада ускладнила життя рейдерів

Рада ускладнила життя рейдерів

Фото: УНІАН

Закон дозволить інвесторам, не боячись рейдерів, вкладати кошти в українські підприємства.

Верховна Рада сьогодні, 6 жовтня, ухвалила за основу і в цілому закон, який дозволить знизити кількість рейдерських атак на українські підприємства.

За ухвалення проголосував 271 народний депутат за необхідного мінімуму в 226 голосів, передає "УНІАН".

Основними нововведеннями закону є впровадження нотаріального засвідчення підписів голови та секретаря загальних зборів акціонерів компанії при реєстрації змін юридичної особи; нотаріального засвідчення підписів на статутних документах, розподільчому балансі, заяві про вихід із товариства; кримінальної відповідальності реєстраторів за неправомірні дії при перереєстрації власності.

Повідомляється, що один із ініціаторів закону народний депутат Оксана Продан під час презентації документа заявила, що його ухвалення дозволить інвесторам активно вкладати кошти в українські підприємства, оскілки їхня власність буде більш захищена.

Нагадаємо, на Запоріжжі близько півсотні рейдерів намагалися захопити підприємство. До поліції надійшло повідомлення про те, що біля одного з підприємств в м. Вільнянськ, зібралась група невідомих, які влаштували стрілянину та намагалися проникнути на територію підприємства. На місце події негайно виїхали правоохоронці. Вони заарештували 42 людей, яких пізніше опитали.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація