Річниця розстрілів на Майдані: найкривавіший день Революції гідності

Річниця розстрілів на Майдані: найкривавіший день Революції гідності

Фото: Getty Images

П'ять років тому у центрі Києва правоохоронці вбили більше 60 протестувальників.

Події 20 лютого 2014 року називають найтрагічнішими в історії сучасної України. Того ранку на вулиці Інститутській снайпери впродовж трьох годин розстрілювали майданівців. Про це розповіли в ефірі "Сніданку 1+1".

Зазначимо, саме 20 числа жертв було найбільше. Цей день оголошено Днем героїв Небесної сотні.

Ранок 20 лютого 2014 року був чорним. Центр столиці був увесь в диму від згорілого Будинку Профспілок та охоплених полум'ям покришок. Центральні вулиці і заїзди перекрили блокпостами силовиків, а центральні станції метро не працювали.

"Основною зброєю майданівців були саморобні щити, палиці та коктейлі молотова. Внутрішні війська спочатку оборонялися водометами. Але потім в хід пішли гранати і пролунав перший постріл. Жахливе відео із розстрілом майданівців снайперами облетіло весь світ. 20 лютого на вулицях Києва загинуло близько півсотні людей.

Загалом, за три дні - від 18 до 20 лютого загинули 73 протестувальники та 11 правоохоронців, понад 600 людей зазнали травм", - нагадали в ефірі.

Нагадаємо, 20 лютого Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликала українську владу докласти більше зусиль для розслідування вбивств під час Революції гідності та встановлення всіх причетних до загибелі людей.

Річниця розстрілів на Майдані: про найкривавіший день Революції гідності

Річниця розстрілів на Майдані: про найкривавіший день Революції гідності

Повʼязані теми:

Наступна публікація