РНБО розробило проєкт заборони "Вконтакте" та "Одноклассники"

РНБО розробило проєкт заборони "Вконтакте" та "Одноклассники"

Фото: Getty Images

У ньому загалом передбачається заборона понад чотирьохсот юридичних та фізичних осіб.

Апарат РНБО України підготував проєкт рішення щодо застосування санкцій проти російських соцмереж і інтернет-сервісів, зокрема "Mail.ru", "ВКонтакте","Одноклассники".

Про це повідомляє пресслужба Ради набезпезпеки і оборони.

Зазначається, що питання цих санкцій перебуває на контролі президента України Володимира Зеленського та у повному обсязі опрацьовано Апаратом Ради національної безпеки і оборони України.

Секретар РНБО України Олексій Данілов направив листи до Кабміну, Нацбанку СБУ з проханням надати пропозиції з цього питання. Отримавши їх, апарат Ради підготував проєкт рішення.

У ньому передбачається застосування санкцій проти понад чотирьохсот юридичних та фізичних осіб, зокрема російських соціальних мереж і інтернет-сервісів.

Це питання обіцяють винести на засідання Ради національної безпеки і оборони України, яке відбудеться ближчим часом.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року російські соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції. Після обрання Володимира Зеленського президентом у Раді національної безпеки і оборони України запевнили, що не будуть скасовувати санкції проти Росії, в тому числі і проти російських соцмереж.

Трирічний термін заборони спливав у травні 2020 року, а тому Служба безпеки України запропонувала подовжити санкції проти російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" ще на 3 роки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація