Російські боти плодять міфи та підривають довіру українців до вакцинації – Супрун

Російські боти плодять міфи та підривають довіру українців до вакцинації – Супрун

Фото: УНІАН

Очільниця МОЗ наполягає на обмеженні ролі Росії у Радбезі ООН.

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун стверджує, що російські боти, тролі, проросійські ЗМІ та політики підривають довіру населення України до вакцинації.

Про це очільниця відомства заявила на зустрічі високого рівня щодо боротьби проти туберкульозу під час 73-ї сесії Генасамблеї ООН.

Вона зазначила, що американські дослідники проаналізували тисячі твітів, опублікованих між 2014 та 2017 роками, та виявили, що значна кількість з тих, де йшлося про вакцинацію, були написані з російських акаунтів.

"Проплачені цією державою тролі та боти поширювали дискредитовані антивакцинаторські теорії, наприклад, що вакцини викликають аутизм чи вбивають людей", – вказала Супрун.

Очільниця МОЗ заявила, що в результаті таких дій лише за 6 місяців 2018 року в Європі показники захворюваності на кір досягли рекордного рівня: захворіли 41 тисяча людей, 37 тисяч з яких померли.

За словами Супрун, внаслідок скоординованих дій під час спалаху Україна очолює рейтинг країн з найвищими показниками захворюваності на кір. "Для багатьох українців – це смертельний вирок", – наголосила очільниця МОЗ.

"Російська гібридна війна – це загроза для здоров'я людей. Міжнародна спільнота повинна діяти у відповідь впевнено та рішуче, перш за все визнавши Росію державою-спонсором тероризму та обмеживши її роль в Раді Безпеки ООН", - підсумувала урядовиця.

На Зустрічі високого рівня щодо боротьби проти туберкульозу під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН говоримо на...

Опубліковано Уляна Супрун Четвер, 27 вересня 2018 р.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив відсторонення голови Держлікслужби Наталії Гудзь та першого заступника голови Служби Владислава Цілини через необґрунтоване запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року.

"Щеплення від міфів": наскільки безпечна вакцина з Індії

"Щеплення від міфів": наскільки безпечна вакцина з Індії

Повʼязані теми:

Наступна публікація