САП скерувала до судів "бурштинову справу" Розенблата і Полякова та справу Труханова

САП скерувала до судів "бурштинову справу" Розенблата і Полякова та справу Труханова

Відповідні провадження були направлені ще 5 жовтня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до судів "бурштинову справу", у якій основними фігурантами є народні депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков, та справу про незаконне привласнення майна, у якій фігурують кілька посадовців Одеської міської ради та Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Про це повідомляє прес-служба САП на своїй сторінці у Facebook.

"5 жовтня 2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у так званому "бурштиновому" провадженні щодо двох народних депутатів України та ще чотирьох осіб, які обвинувачуються в отриманні неправомірної вигоди за реалізацію права законодавчої ініціативи (ч. 4 ст. 368 КК України) та зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Слід зауважити, що сторона захисту всіляко намагалася уникати вручення обвинувальних актів, у зв’язку з чим прокурори та детективи змушені були вручати їх за місцем проживання підозрюваних", - йдеться у повідомленні.

Там також відповіли і на звинувачення фігурантів цієї справи, які одразу після цього заявили, що їм не вручали обвинувального акту. У САП зазначили, що неодноразово викликали депутатів для вручення акту, однак вони постійно відмовлялись та ухилялись від цього.

"У зв’язку з цим прокурором та детективами здійснено виїзди за місцем роботи і проживання підозрюваних з метою вручити обвинувальний акт, проте лише один з них фізично його одержав – решта відмовилась, про що у присутності понятих зазначено у відповідних розписках, а також указані факти зафіксовані з допомогою відеозйомки", - зазначили у прокуратурі.

5 жовтня 2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у так...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Також до суду було скеровано і справу проти Одеського міського голови Геннадія Труханова та інших посадовців Одеської міської ради за фактом заволодіння коштами міського бюджету в особливо великих розмірах. У САП зазначили, що фігуранти цієї справи без жодних проблем отримали свої обвинувальні акти.

Нагадаємо, захисники народного депутата України Борислава Розенблата просять закрити кримінальне провадження, порушене проти нього у так званій "бурштиновій справі". За словами захисників нардепа Олексія Шевчука та Дениса Пономаренка, кримінальне провадження потрібно закрити, оскільки 2 жовтня сплили строки досудового розслідування у цій справі. Також адвокати посилаються на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 вересня, який визнав незаконним прослуховування Розенблата з боку детективів НАБУ.

НАБУ вилучила у Розенблата документи, які можуть бути доказами в "бурштиновій справі"

НАБУ вилучила у Розенблата документи, які можуть бути доказами в "бурштиновій справі"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація