СБУ знайшла сліди російських спецслужб у Рівненській облраді

СБУ знайшла сліди російських спецслужб у Рівненській облраді

Ілюстрація / Фото: Волинь Post

Співробітники Служби безпеки провели обшуки у відомстві.

Сліди російських спецслужб побачили у Рівненській обласній раді. За дорученням Генеральної прокуратури України працівники СБУ провели обшуки у відомстві та вилучили рішення та проекти рішень обласних депутатів, тому що ці документи вважають антиконституційними.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

У Службі безпеки розповіли, що працювали в рамках провадження, де розслідують діяльність агентурної мережі спецслужб Російської Федерації. Це і створення спеціальних економічних груп, відновлення торгівельних зв'язків із Росією, а ще - ініціювання федералізації.

Так, співробітникам СБУ доручили вилучити рішення Рівненської обласної ради 2016 року, пов'язані з окремими депутатськими зверненнями та лобіюванням інтересів, які суперечать конституції України, розповіла речниця УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила міжнародне хакерське угруповання, яке координувалося з Росії і до складу якого входило чотири мешканці Дніпропетровщини. Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Потерпілими від діяльності хакерів були клієнти банків ЄС, США та України.

Сліди російських спецслужб знайшли у Рівненській обласній раді

Сліди російських спецслужб знайшли у Рівненській обласній раді

Повʼязані теми:

Наступна публікація